Dr. Oz/ O zi de rasfat pentru o eroina moderna: Gina, fondatoarea unei cantine pentru saraci

Publicat pe 08.12.2010 la 20:44 Actualizat pe 08.12.2010 la 21:04

Din bucatarie pe pasarela, cu ajutorul lui Tim Dunn

Gina a avut un trecut sumbru, inconjurata de saracie, deseori nestiind ce avea sa manance a doua zi. Din aceasta fetita flamanda si vulnerabila a iesit femeia de astazi, eroina editiei Dr. Oz, cea care acum isi petrece timpul ajutandu-i pe cei saraci sa duca o viata mai buna. Eforturile ei meritau rasplatite – pentru asta, Dr. Oz l-a trimis pe Tim Gunn, membru al echipei sale si din juriul “Project Runway” in ajutorul ei.

Gina are astazi o fundatie-cantina, “The Nourishing Kitchen” in NYC, unde isi petrece timpul activ, poftind la masa pe cei mai flamanzi locuitori ai orasului. Dar in afara de munca, Gina nu mai cunoaste altceva, nici chiar pe sine. Tim Gunn este hotarat sa o faca pe Gina sa isi constientizeze frumusetea exterioara cat si pe cea interioara.

Dislexica, saraca si fara posibilitati, Gina gaseste in bucatarie o pasiune latenta

Ambitia Ginei de a hrani oamenii fara adapost a fost inspirata de propriile greutati din copilarie. Ea recunoaste ca nu i-a fost deloc usor: “In copilarie, am trait mult in saracie. Stiu cum e sa fii de cealalta parte a cozii. Si atunci, in Bucatarie, incercam sa le oferim oamenilor saraci, fara adapost, o masa sanatoasa si un loc confortabil. Mai mult, incercam sa ii invatam ce este sanatos”.

Povestea Ginei este uimitoare. Fetita ajunsa femeie a fost crescuta de frati, de pe o zi pe alta. Scoala a fost o adevarata corvoada pentru ea, Gina fiind dislexica, iar de facultate nici nu se punea vorba. Insa, in loc sa cerseasca,sa fure sau sa isi castige traiul intr-un mod necinstit, Gina a ales sa incerce la o scoala practica. Aici avea sa invete mestesugul bucatariei si sa descopere ca se pricepea sa faca arta, adica mancare. Pasiunea de a gati s-a transformat astazi intr-o actiune umanitara.

“The Nourishing Kitchen” - un scop nobil, dar nu lipsit de sacrificii

Oricat ar suna de fascinant si admirabil, realitatea este ca acest vis costa. Gina a indurat sacrificii financiare si este ingropata in credite insa ultimul lucru pe care l-ar face ar fi sa renunte: “Am facut credite peste credite, dar sunt dispusa sa fac sacrificii.”

Secretul Ginei?Gina nu ar fi supravietuit si nu ar fi reusit nimic din toate acestea daca nu avea cativa “asi” in maneca: “Secretul este sa iti asumi riscuri, sa infrunti provocarile si sa crezi in tine chiar si atunci cand nimeni nu mai face asta. Trebuie sa mergi inainte, orice ar fi”.

Transformarea Ginei si alte surprize

Tim Gunn si Dr. Oz s-au gandit sa ii ofere instrumentele necesare pentru a-si face treaba mai bine si mai mult timp de-acum inainte. Infatisarea este cartea de vizita a unei persoane oriunde ar merge. Pentru Gina, un machiaj adecvat si o vestimentatie potrivita erau uneltele de care avea nevoie pentru a strange fonduri. Tim Gunn a mers cu ea in cautare de haine, la coafor si machiaj.

Imaginea de acum a Ginei nu se compara cu cea dinainte – stilata, tinereasca, putin clasica dar si moderna in acelasi timp, cu o tunsoare care ii pune in evidenta chipul. Dar mai mult decat o transformare de look, Gina a castigat pentru organizatie, un set de aparatura electrocasnica si o renovare completa a bucatariei.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV

În articolul

Dr. Oz/ O zi de rasfat pentru o eroina moderna: Gina, fondatoarea unei cantine pentru saraci

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x