Dr Oz/ Traditional, naturist, alternativ - trei optiuni pentru problemele tale de sanatate

Publicat pe 23.11.2010 la 23:56 Actualizat pe 24.11.2010 la 00:07

Alegerea telespectatorilor - medicina alternativa

In ultimul secol, medicina moderna a facut progrese uimitoare, pana in punctul in care tindem sa credem ca exista o pastila, o injectie sau o operatie pentru orice afectiune de care am putea suferi. Sa fie oare asa? Pentru persoanele care au plecat din cabinetul medical la fel de confuze si nelinistite precum au intrat, s-au ,,inventat » tratamentele alternative. Acum mii de ani, acesteau reprezentau singura metoda pentru a-i vindeca pe oameni, folosind terapii exotice precum acupunctura, presopunctura sau chiar manipularile de energie pentru reechilibrarea sinelui.

Dr David Katz, cofondatorul centrului de sanatate Yale, Dr Hyla Cass, una dintre primele adepte ale medicinei complementare si dr Maoshing Ni sau dr Mao, specialist in medicina alternativa, vor face lumina asupra acestui subiect controversat. Ei sunt invitatii lui Dr Oz la o emisiune in care publicul face regulile si pune intrebarile.

1. Ce facem cu alergiile sezoniere ?

Dr Katz recomanda o analiza la alergologie, pentru a determina ce anume provoaca aceste probleme. Unii ajung la desinzitivizare, organismul lor se obisnuieste cu factorul alergogen si nu mai reactioneaza violent. Apoi, urmeaza tratamentul – de obicei, o combinatie de antihistaminice si decongestat nazal.

Dr Cass este de parere ca o doza mare de vitamina C impreuna cu querticina, bromelina si urzici face minuni daca te-ai pricopsit cu o alergie.

Dr Mao propune o solutie ieftina si la indemana – intr-un recipient de spray nazal, torni o solutie salina calda la care adaugi o picatura de ulei de menta. Uleiul de menta ajuta la curatarea sinusurilor iar sarea reduce inflamarile.

2. Cum scapam de insomniile provocate de stres ?

Dr Katz ar lega insomnia nu neaparat de stres, cat de o tulburare de anxietate mai grava. De asemenea, o analiza a somnului este esentiala – dupa analiza, doctorii isi dau seama cu exactitate despre ce e vorba: stres, apnee si stabilesc un tratament. In medicina complementara exista multe solutii naturale pentru insomnii.

Dr Cass ar fi mai atenta la ierburi care sa stimuleze producerea de serotonina, cum ar fi radacina de valeriana care sporeste GABA, un neurotransmitator cu rol de relaxare.

Dr Mao crede ca trebuie sa creem o punte intre minte si trup pentru a ne odihni adecvat. Legatura dintre o minte ocupata si un trup nelinistit este respiratia. Respiratia este cheia unui somn profund, de altfel si baza meditatiei. In concluzie, tehnicile de respiratie reprezinta « tratamentul » indicat de medicul Mao.

3. Ce putem face in cazul durerilor de spate ?

Dr Katz poate trata dureri de spate, prin metode conventionale, numai dupa ce stabileste un diagnostic diferential. In medicina traditionala, se apeleaza la consult si RMN pentru a stabili natura problemei medicale. In ultima instanta, doctorii recomanda terapia fizica, medicamentele antiinflamatorii sau in cazuri extreme, operatia.

In medicina naturista, se merge pe chiropractica, ca alternativa la terapia fizica propusa de dr Katz. Dar pentru spasme musculare, Dr Cass spune ca se pot folosi plantele kava sau valeriana.

Dr Mao crede ca cea mai sigura optiune pentru persoanele care sufera de dureri de spate este acupunctura. Metoda des folosita in ultima vreme, acupunctura a devenit o practica si in lumea occidentala fiind imbunatatita in ultima vreme cu un procedeu de incalzire a punctelor de presiune. Noua metoda de relaxare si reducere a durerii se numeste moxa.

In final, cei trei specialisti se declara impotriva lumanarilor pentru urechi, cu precadere Dr Katz, care nu vede niciun beneficiu de pe urma lor dar toti trei apreciaza solutia unei spectatoare din public pentru a se relaxa la sfarsitul zilei: o baie cu gel. Explicatia : gelul confera densitate apei, astfel ca temperatura ridicata a apei din cada se mentine la fel. O baie calda te elibereaza de stres si reduce durerile de spate. SFAT! Adauga saruri minerale in cada pentru a-ti hrani din exterior pielea. Alternativa: terapia cu parafina, recomandata de Dr Mao.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dr Oz/ Traditional, naturist, alternativ - trei optiuni pentru problemele tale de sanatate

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Ce a decis familia lui Costel Corduneanu, în ziua înmormântării „Stăpânului Moldovei”! Totul a fost filmat cu o dronă
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Imaginile durerii de la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Familia lui, în lacrimi în timpul slujbei / VIDEO
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x