Dr Oz/ Trei lucruri pe care nu trebuie sa le imparti cu partenerul de viata

Publicat pe 29.11.2010 la 22:37 Actualizat pe 30.11.2010 la 09:56

Trei obiecte ale partenerului care te pot infecta

Atunci cand un cuplu se muta impreuna sau tinerii insuratei incep sa convietuiasca, traiul in doi poate parea foarte usor si idilic. Unul de la altul impart prosopul, peria de dinti si alte lucruri. Insa raiul erotic poate deveni iad daca ajungi sa te infectezi de la partener. Dr. Oz explica de ce aceste trei lucruri te pot infecta daca le imparti cu partenerul/partenera.

Valentina si Raffaelle sunt casatoriti de doi ani si pana acum singurul lucru pe care l-au luat unul de la altul a fost o simpla raceala. Se pare insa ca cei doi ar putea da de necaz daca nu sunt mai atenti cu lucrurile personale.

Prosopul. Acest obiect de baie nu trebuie niciodata impartit, nu fiindca ar fi ud, ci pentru ca te poti infecta cu “mancarimea braului”. Aceasta ciuperca arata distinctiv si se poate trata cu crème anti-ciuperca.

Lama de ras. Dr Oz considera lama de ras un obiect de igiena periculos din mai multe motive, dar mai ales din cauza infectiei cu stafilococi usor de contractat. Daca lama penetreaza pielea si infectia ajunge in organism poate da intregul sistem peste cap. Iar cand vorbim de MRSA, atunci microbul devine letal. In orice caz, trebuie sa actionezi imediat cu o crema cu antibiotic sau in forma de pastile. In cazul MRSA, evident ca antibioticele nu te ajuta cu nimic. Daca nu ai de ales si trebuie sa folosesti aceeasi lama, macar asigura-te ca ai sterilizat-o inainte in alcool.

Peria de cap.Dimineata, cand esti prea adormita pentru a mai distinge intre peria lui si a ta, iei automat care e mai aproape. Daca insa ai nimerit peria lui, te poti expune fara sa iti dai seama la paduchi sau viermi inelari. Viermii inelari, mult mai comuni in peria de cap, produc o infectie care pe piele va arata ca un cer rosiatic, in mijlocul caruia creste ciuperca.

Pana la urma, cel mai bine este sa iti folosesti numai lucrurile personale si nu pe ale altuia. Este cea mai buna metoda de a ramane sanatoasa, conclude Dr Oz.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Dr Oz/ Trei lucruri pe care nu trebuie sa le imparti cu partenerul de viata

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
O româncă se luptă cu Elon Musk în instanță. Numele ei e inscripționat pe mașinile Tesla: „Vreau să aibă decența să își ceară scuze”
as.ro
Decizie radicală luată de prietena de suflet a lui Ion Ţiriac! E gata să lase totul în urmă: „M-am hotărât!”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Deshidratarea la copii: care sunt cauzele și ce simptome apar
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x