Dr.Oz / Noua ciuma: bacteria gram-negativa - rapida, mortala, incurabila

Publicat pe 28.10.2010 la 22:17 Actualizat pe 29.10.2010 la 00:52

O bacterie mortala ameninta omenirea

A aparut o noua clasa de bacterii mutante care rezista la antibiotice. Se numesc bacterii gram-negative si nu exista remediu pentru ele. Efectele? La fel de devastatoare ca si ciuma. Alaturi de Dr Oz, afla povestea celor care s-au confruntat cu ele si ce poti face pentru a scadea riscul de infectie.

Bacilul gram-negativ este responsabil pentru moartea a zeci de mii de persoane anual. Numai anul trecut, i-a cazut victima un model brazilian. Bacteria s-a manifestat ca o infectie urinara, urmand ca ceva timp mai tarziu, boala sa o lase pe femeie fara maini si fara picioare. In final, acea fata tanara si frumoasa a decedat inainte de vreme.
Deocamdata, majoritatea celor care au contractat aceasta bacterie se aflau in spital la momentul respectiv, motiv pentru care cercetatorii cred ca nu s-a raspandit in exterior, deocamdata.
Bacteria gram-negativa ia viata unui instructor de parasutism
Victoria si Armando si-au pierdut fiul Josh, instructor de parasutism, din acelasi motiv. in urma unei cazaturi puternice, el si-a fracturat piciorul si craniul dar ce l-a dat gata, 6 saptamani mai tarziu, a fost bacteria ucigasa. Victoria povesteste cum dupa accident, neurologii i-au trimis fiul la un centru de reabilitare fizica, crezand ca acesta este ultimul pas in recuperarea sa. Insa, tot ei au fost cei care au gasit bacteria gram - negativa in lichidul cerebro-spinal si nu s-a mai putut face nimic.
Supravietuieste unei explozii dar nu scapa de bacteria ucigasa
Acum zeci de ani, a fost descoperit un antibiotic eficient impotriva acestei bacterii, insa cu efecte devastatoare asupra organismului. Kimberly Dozier, corespondent CBS, a aflat pe propria piele cat de nociv este tratamentul de care vorbeste Dr Oz.
Kimberly Dozier era corespondent pentru CBS in Bagdad. Aflata cu o trupa de infanterie intr-o locatie considerata sigura pentru patrulare, Kimberly a fost pe punctul de a-si pierde viata cand o bomba de 200 de kg a explodat pe neasteptate. Printre raniti, s-a aflat inevitabil si ea. Medicii nu ii dadeau sperante, se afla la granita dintre viata si moarte. Simturile ii erau complet amortite. Au urmat operatii si tratamente nenumarate in urma carora Kimberly urma sa iasa refacuta . Numai ca, atunci cand toti credeau ca a scapat din aceasta incercare, ghinionul a facut ca Kimberly sa ia bacteria gram-negativa.
"Facusem vreo 24 de operatii si credeam ca am terminat.Apoi doctorul a intrat in salon si mi-a spus: >. In urmatoarele 3 saptamani, a trebuit sa invat repede despre ce era vorba.", isi aminteste Kimberly. Pe atunci exista un medicament dur, recomandat ranitilor din Irak si Afghanistan , care ar fi scapat-o de bacterie mai mult ca sigur dar i-ar fi distrus rinichii. Kimberly a acceptat sa il ia.
Dupa 3 saptamani, s-a intamplat lucrul de care se temea cel mai mult: rinchii au inceput sa ii cedeze. Acum, jurnalista avea doua optiuni: fie sa continue tratamentul si sa treaca pe dializa, fie sa il intrerupa, sa isi asume un risc si sa spere ca organismul ei va reactiona corepsunzator. Dupa 4 ani de la operatii, fara dializa, Kimberly se simte minunat.
Trei metode eficiente de a incetini o superbacterie
1. Sa te speli pe maini. Nu oricum, ci timp de 20 de secunde, cu apa si sapun. Gelurile cu alcool sunt la fel de eficiente, daca esti afara.
2. Inainte de a lua un antibiotic, intreaba daca ai nevoie de el cu adevarat. Surprinzator, dar multi dintre noi nu fac asa. 70% dintre noi luam antibiotice de capul nostru.
3. Petrece cat mai putin timp in spital. Este incredibil, dar majoritatea vor sa stea cat mai mult in spital, pentru ca se simt in siguranta acolo. Cat se poate de fals! O data ce esti gata de externare, nu mai astepta pentru ca poti lua usor bacterii, mai ales una gram-negativa.
Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.
În articolul

Dr.Oz / Noua ciuma: bacteria gram-negativa - rapida, mortala, incurabila

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
a1.ro
Ce se întâmplă în aceste momente cu Naomy, personajul controversat și viral de la tv din trecut. „Se luptă între viață și moarte”
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x