Ellen DeGeneres

Publicat pe 17.06.2011 la 14:42 Actualizat pe 17.06.2011 la 14:55

Ellen DeGeneres s-a nascut la 26 ianuarie 1958.

A crescut in Metairie – Louisiana. Este fiica lui Betty Jane DeGeneres (logoped) si a lui Elliot DeGeneres (agent de asigurari). Are un frate, Vance DeGeneres – producator si muzician.

Are stramosi francezi, englezi, germani si irlandezi. A fost crescuta in religia Crestina Scientologica pana la varsta de 13 ani. In 1973 parintii s-au separat si apoi au divortat. La scurt timp mama ei s-a recasatorit si a luat-o cu ea in New Orleans (Atlanta, Texas).

A absolvit liceul din Atlanta in mai 1976. A urmat Universitatea din New Orleans – Facultatea de Stiintele Comunicarii. Insa dupa un semestru a abandonat scoala pentru munca de birou intr-o firma de avocatura. A vandut haine pentru lantul de magazine Merry-Go-Round la Lakeside Shopping Center, a fost chelnerita la TGI Friday’s dar si intr-un alt restaurant, zugrav, hostess si barman. Despre toate acestea ea face referiri in spectacolele sale de comedie.

Este actrita de film, actrita de stand-up comedy si gazda tv. A devenit cunoscuta odata cu lansarea celebrului talk show The Ellen DeGeneres Show.

Ca actrita de film si-a facut debutul in Mr. Wrong, a aparut in EDtv si The Love Letter, apoi si-a imprumutat vocea personajului Dory din animatia Disney - In cautarea lui Nemo, ocazie cu care a fost rasplatita cu un premiu Saturn – prima si singura data cand o voce obtine un asemenea premiu.

A aparut de asemenea in doua comedii tv: Ellen 1994 – 1998 si The Ellen Show 2001 – 2002.

A castigat numeroase premii pentru munca si actiunile sale caritabile, printre care un numar recod de 12 premii Emmy.

Cariera

Stand-up comedy

DeGeneres si-a inceput cariera in stand-up prin cluburi mici si cafenele. In 1981 era maestru de ceremonii la clubul Clyde Comedy din New Orleans. Spune ca a fost influentata de Woody Allen si Steve Martin. La inceputul anilor 80 a inceput o serie de turnee nationale. In 1986 a aparut pentru prima oara la Tonight Show cu Johny Carson care i-a facut legatura cu Bob Newhart.

Pe ecran

La sfarsitul anilor 80 si inceputul anilor 90, a avut roluri in filme ca Open House si Coneheads.

Sitcom-ul Ellen (1994-1998)

Materialul de comedie al lui DeGeneres a devenit baza unui sitcom de succes intitulat Ellen ce a rulat intre 1994-1998 (numit These Friends of Mine in timpul primului sezon). Show-ul a rulat la postul TV ABC s-a bucurat de popularitate inca de la primele sezoane datorita stilului si umorului observational al lui DeGeneres in mare parte.

The Ellen Show

DeGeneres s-a intors in televiziune in 2001 cu un nou sitcom la CBS intitulat The Ellen Show.

Premii Emmy

Ellen a fost gazda a numeroase ceremonii de decernare a unor premii cum ar fi: in 1996 si 1997 gazda a Premiilor Grammy, in 2001 gazda premiilor Emmy si in 2005 gazda a premiilor Primetime Emmy .

Si-a imprumutat vocea…

Ellen si-a imprumutat vocea pestisorului Dory in animatia In cautarea lu Nemo marca Disney/Pixar. Pentru vocea imprumutata personajului din aceasta animatie, ea a primit un premiu Saturn de la Academia de Science Fiction, Fantezie & Horror si este pentru prima data in istorie cand este acordat un astfel de premiu.

Si-a mai imprumutat vocea cainelui din filmul lui Eddie Murphy – Dr. Dolittle.

The Ellen DeGeneres Show

DeGeneres a lansat show-ul tv The Ellen DeGeneres Show in septembrie 2003. Inca de la inceputul sezonului ea a invitat o multime de celebritati cum ar fi Sharon Osbourne sau Rita Rudner. Show-ul a fost de 11 ori nominalizat la premiile Daytime Emmy inca de la primul sezon, inclusiv la categoria Cel mai bun Talk Show si a obtinut 25 de premii Emmy in primele 3 sezoane.

Ellen DeGeneres este celebra pentru faptul ca danseaza si canta impreuna cu publicul din studio la inceputul fiecarui show si in timpul pauzelor publicitare. Adesea acorda diverse premii si excursii celor prezenti in platou.

In mai 2007 a fost spitalizata si obligata sa nu se ridice din pat datorita unei rupturi de ligament. A continuat show-ul de pe patul de spital supravegheata fiind de o asistenta medicala. Invitatii au stat si ei de asemenea pe paturi de spital.

In mai 2009 a sarbatorit 1000 de episoade ale Ellen Show, avandu-i invitati printre altii pe Oprah, Justin Timberlake si Paris Hilton.

In 2007 a fost gazda celei de a 79-a gale a Premiilor Amademiei. Apoi, pentru acest lucru a avut o nominalizare Emmy.

Este membra a Federatiei Americane a Artistilor de Radio si TV (AFTRA) si a Breslei Scriitorilor din America (WGA).

Purtatoare de cuvant

In noiembrie 2004 DeGeneres a aparut intr-o campanie publicitara pentru American Express. Unul dintre cele mai recente spoturi este pentru aceeasi companie si este un film alb-negru de doua minute in care apare alaturi de o multime de animale. In 2007 acest spot a primit un premiu Emmy pentru Un spot de exceptie.

American Idol

In 2010 Ellen DeGeneres o inlocuieste pe Paula Abdul in juriul celui de al 9-lea sezon al American Idol si a semnat un contract prin care ramanea in juriu pentru cel putin cinci sezoane, insa a renuntat dupa numai un singur sezon, declarand “nu am simtit ca mi se potriveste”.

Eleveneleven

In mai 2010 Ellen anunta in cadrul show-ului ei faptul ca a pus bazele unei case de discuri numita Eleveneleven. Intrebata fiind de ce a ales acest nume, ea a spus ca adesea se uita la ceas la 11:11, ca l-a gasit pe Greyson Chance intr-o data de 11 si ca numarul pe care el il purta pe tricoul de fotbal avea numarul 11.

Premii

Premii Daytime Emmy

  • Un Talk Show de Exceptie, The Ellen DeGeneres Show – 2004, 2005, 2006, 2007
  • Gazda a unui Talk Show de Exceptie, The Ellen DeGeneres Show – 2005, 2006, 2007, 2008
  • Un scenariude exceptie, The Ellen DeGeneres Show – 2005, 2006, 2007

Premii Emmy

  • Un scenariu de exceptie pentru o serie de comedie, Ellen: "The Puppy Episode" – 1997

Premii People's Choice

  • Star Feminin Favorit – 2005, 2006, 2007, 2008
  • Gazda a unui Talk Show Favorit – 2005, 2006, 2007, 2008, 2009, 2010
  • Favorite Yes I Chose This Star – 2008

Pemiile Kids' Choice

  • Vocea preferata dintr-un film de animatie – 2004

A scris doua carti

  • 1995 - My Point...And I Do Have One. New York: Bantam Books
  • 2003 - The Funny Thing Is.... New York: Simon & Schuster
În articolul

Ellen DeGeneres

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 27 aprilie 2024. Gemenii traversează o perioadă plină de agitație. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Datele exacte când vor intra pensiile pe luna mai, pe card şi prin Poştă. Anunţul ministrului Muncii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Cu ce se ung cozonacii ca să iasă lucioși și perfect rumeniți. Secrete pentru un cozonac aspectuos
Catine
Horoscopul lunii mai 2024. Nativii vor găsi timp pentru dezvoltare personală și socială
useit.ro
De ce îți merge atât de greu telefonul. Experții au dezvăluit motivele reale
as.ro
Avocatul lui Michael Schumacher a rupt, în sfârşit, tăcerea, după 10 ani! Imaginea pe care nu şi-o poate scoate din cap
MediCOOL
Ce este hernia ombilicală. Cauze, evoluție și tratamente
Spynews
Locul accidentului în care a murit Mădălin din Olt a luat foc! Totul a fost distrus complet de flăcări: ”Din cauza...” / FOTO
DeParinti
7 semne că ai crescut cu părinți imaturi emoțional
MediCOOL
Beneficiile uleiurilor esențiale. Ce efecte pot avea asupra sănătății tale
HelloTaste
Friptură fragedă de curcan la cuptor. Rețeta perfectă pentru masa de Paște
x