Epuizarea fizica s-a transformat intr-o criza de sanatate globala

Publicat pe 02.09.2010 la 18:42 Actualizat pe 03.09.2010 la 13:52

Oboseala cronica a devenit o criza globala. Peste 200 de milioane de oameni din lume sufera de acest lucru, cu precadere femei. Descopera, o data cu Dr Oz, daca vina este a alimentatiei, tiroidei sau a lipsei de globule rosii din organism. Nu elimina nici sindromul oboselii cronice din ecuatie.

Care este diferenta intre oboseala si epuizare fizica?

In primul caz, nu ai nevoie decat de un somn zdravan. In cazul epuizarii, oricata cafeina ai introduce in organism, tot ti se inchid ochii. In momentul in care nici orele de somn nu sunt suficiente pentru a ti recapata energia, fii convins ca ai sindromul oboselii cronice.

Sindromul oboselii cronice favorizeaza diabetul si bolile de inima

Dr Jacob Titlebaum este expert in acest domeniu. El spune ca oboseala cronica este de fapt, o criza de energie. “Consumi mai multa energie decat esti in stare sa recuperezi si suprasoliciti functiile hipotalamusului. Esti oboist , ai dureri, ti-e frig, devii intolerant. Esti epuizat.”

Retine! Nu poti intoarce spatele acestui sindrom chiar daca vrei. In caz contrar, te poti imbolnavi de diabet, depresie, poti sa te ingrasi si sa iti pui in pericol inima.

In medicina, lucrurile nu sunt niciodata simple asa ca este posibil sa confunzi oboseala cronica cu alte afectiuni ce au ca simptom epuizarea. Acestea sunt anemia, hipotiroidia sau alimentatia nesanatoasa. Cum descoperi ce iti da aceasta stare neplacuta? Stabilind diferenta intre cele trei afectiuni.

Anemia este insotita de ameteli, frisoane si paloare

Anemia are loc atunci cand nu ai suficiente globule rosii in organism, care sa transporte oxigenul in artere. Un test simplu pe care ti-l poti face pentru a vedea daca esti anemic presupune sa studiezi pielea din interiorul ochiului – daca esti sanatos, culoarea va fi un roz pal.

Afectiunea se manifesta in diverse feluri: esti palid, iti este frig si ai ameteli. Nu este cazul sa te ingrijorezi insa. Cel mai bun tratament il constituie suplimentul de acid folic dar si vitamina B12.

SFAT: Prepara mancarea intr-o tigaie de fonta, astfel alimentele vor prelua putin din metal si vei ingera o cantitate suficienta de fier.

Diagnosticat cu hipotiroidism? Ia sintroid, cu precautiile de rigoare

Daca oboseala este un semnal clar de hipotiroidism si esti diagnosticat cu asa ceva, fii atent la ce iti recomanda doctorul. Probabil iti va prescrie un hormon sintetic, sintroid, pe care il poti lua o perioada. Daca nu simti o imbunatatire rapida, consulta-l din nou. S-ar putea sa ai nevoie de altceva sau de o doza mai mare.

Un regim alimentar fara magneziu iti da o stare de letargie

Dieta este o alta cauza a oboselii cronice. Lipsa magneziului din alimentatie incetineste circulatia oxigenului din sange. Este foarte important sa faci rost de magneziu din produsele care o contin. Astfel de exemple includ semintele de dovleac si spanacul sau poti sa apelezi la cortosept, un medicament lichid gasit in farmacii.

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

sursa foto: hepta.ro

În articolul

Epuizarea fizica s-a transformat intr-o criza de sanatate globala

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Din Londra s-a mutat într-un sătuc din România. De ce a renunțat Andrei la luxul de acolo, după 14 ani: "Am trait în Anglia ca un rege"
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
„Cea mai frumoasă femeie din România” i s-a destăinuit Anamariei Prodan! Cum a reacționat când și-a prins soțul înșelând-o
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x