Eticheteaza produsele tale la pret avantajos

Publicat pe 05.03.2020 la 10:38 Actualizat pe 05.03.2020 la 11:07

Etichetele autoadezive sunt create pentru a se identifica produse, pachete sau plicuri. Deseori, ele contin si avertismente in legatura cu eventuale pericole sau riscuri in caz de utilizare neadecvata a produsului. Se pot folosi si in scopuri publicitare, pentru a atrage atentia clientilor.

Indiferent de modul de utilizare, etichetele se gasesc intr-o gama variata de forme si dimensiuni. Spre exemplu, pot avea finisaje de hartie lucioasa sau pot fi mate si din material rezistent. Iata care sunt variantele de care dispui si cum poti sa faci cea mai buna alegere.

Etichete autoadezive termice
Sunt concepute dintr-o hartie alba, care este mata si sensibila la caldura. Nu necesita cerneala, toner sau o banda pentru imprimare si au adeziv permanent pe rola. Aceste modele sunt potrivite pentru majoritatea aplicatiilor obisnuite, cum ar fi etichetarea produselor si a ambalajelor. Se pot folosi si la birou, pentru marcarea diferitelor dosare sau documente. Durabilitatea lor este nu este prea mare, insa pretul avantajos le poate face o alternativa buna pentru inceput.

Aceste etichete autoadezive la pret avantajos se pot printa folosind o imprimanta cu transfer termic. Dupa cum sugereaza si denumirea, un asemenea dispozitiv utilizeaza caldura pentru reproducerea imaginilor si a textelor.

Procesul se desfasoara rapid, insa rezultatele difera in functie de model. Imprimantele termice directe realizeaza imprimarea prin ardere. Functioneaza fara riboane, deoarece este folosit capul de imprimare incalzit. Prin acesta, se transpune totul pe hartia termica.

Avantajul principal al acestei optiuni il reprezinta costurile reduse pentru materiale. Daca firma ta este mare, poti sa cumperi si imprimante termice cu benzi de ceara. Sunt create pentru a oferi un standard inalt de calitate, iar imaginile si textele realizate cu acestea sunt clare si durabile. Se pot gasi in variante mici, potrivite pentru birou. Dar pot fi disponibile si la capacitati superioare, pentru companiile cu productie industriala, care au nevoie de sute sau mii de etichete.


Etichete autoadezive TTR
Se pot utiliza in mod similar cu etichetele termo-autoadezive, fiind potrivite si in logistica, pentru marcarea de marfuri si a greutatii, pretului sau codului de bare. Fiind realizate din hartie speciala, au o rezistenta mai mare. Totusi, este necesara o banda TTR pentru a fi produse. Aceasta trebuie sa contina ceara sau rasina, ambele elemente fiind transferate apoi prin caldura peste eticheta initiala.


Etichete autoadezive A4
Acestea sunt potrivite pentru produse de dimensiuni mari si pentru rafturi sau cutii. Iar procesul de printare este ieftin, deoarece se realizeaza prin imprimante cu laser. Precum fotocopiatoarele digitale și multifunctionalele, acestea folosesc tehnologia de imprimare xerografica si au o viteza mai mare decat cele inkjet. Se va imprima imaginea pe un tambur rotativ, incarcat electric pozitiv. Apoi, laserul pe hartie selecteaza punctele cu sarcina negativa si finalizeaza procesul. Iar costurile tale de intretinere ale acestor dispozitive sunt reduse, deoarece unele cartuse pot fi capabile sa printeze pana la 2.000 de pagini.


Cerintele tehnice ale etichetelor autocolante
Grafica pentru etichetele personalizate trebuie sa aiba un bleed de 3 milimetri pe fiecare latura, iar textul sa nu aiba dimensiunea mai mica de 6 puncte. Iar fisierul pentru print trebuie sa aiba 300 DPI si CMYK. In felul acesta se va realiza o imagine si un font clar.
De ce ai nevoie de etichete autoadezive
Multe persoane cred ca rolul etichetelor autocolante este acela de a denumi un produs sau de a stabili pretul acestuia si codul de bare. Totusi, majoritatea firmelor le folosesc si in alte moduri. Spre exemplu, etichetele pot contine mesaje de marketing personalizate sau date de contact pentru clienti.

Spre deosebire de etichetarea pe baza de clei, aceasta varianta nu necesita expertiza tehnica si are viteza de productie si aplicare rapida. Procesul poate fi automatizat prin intermediul liniilor de etichetare, iar dispozitivele necesare nu vor costa mult. Si chiar daca investitia va fi mai mare decat ai anticipat initial, aceasta va da randament pe termen lung.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Eticheteaza produsele tale la pret avantajos

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x