Friptură de afumătură cu cartofi şi varză murată
Publicat pe 11.04.2012 la 17:32
Ingrediente:
1 kg de muşchi afumat
1 kg de coaste afumate
1 kg de cârnaţi
2 kg de cartofi
1 varză murată
1 pachet de unt
2 cepe
100 g slănină afumată
Mod de preparare:
Punem coastele la fiert, iar după 15 minute punem muşchiul şi cârnaţii, le lăsăm să se fiarbă până scade apa şi, când încep să se prăjească luăm de pe foc.
Fierbem cartofii cu coajă, îi lăsăm să se răcească şi îi dăm pe răzătoare.
Între timp călim slănina şi adăugăm ceapa tocată mărunt.
Când s-au prăjit adăugam sare, piper şi boia.
Adăugăm apoi cartofii.
Se serveşte cu varză murată tăiată mărunt, ulei şi piper.