Friptură de cocoş la tavă
Publicat pe 02.05.2012 la 18:28
Ingrediente:
1 cocoş
2 morcovi
2 cepe
2 ardei graşi roşii
3-4 căţei de usturoi
1 legătură de pătrunjel
4 cartofi
5-6 ciuperci mari
4-5 foi de dafin
500 g bulion
1 cană de ulei
sare
piper
Mod de preparare:
Se taie toate legumele rondele mari, iar dacă pasărea nu este foarte tânără se pune carnea la fiert pentru 15-20 de minute.
După ce a fiert carnea se introduce în oala pe care o vom pune în cuptor şi se adaugă, pe rând, cartofii tăiaţi în 4, ardeii, ceapa, ciupercile şi morcovul, apoi usturoiul, iar la sfârşit foile de dafin şi se condimentează.
Între timp se adaugă bulionul, uleiul, se toarnă zeama în care a fiert cocoşul şi se introduce în cuptor pentru 30-45 de minute.