Friptură de porc cu bulgur
Publicat pe 23.03.2012 la 17:21
Ingrediente:
2 ardei roşii
2 ardei verzi
2 ardei galbeni
1 cutie de ciuperci
caşcaval
castraveciori
2 roşii
cimbru
pătrunjel
boia
sare
2-3 kg muşchi de porc
2 cepe
1 kg bulgur sau arpacaş
Mod de preparare:
Se porţionează muşchiul de porc.
Se încinge tigaia şi se rumeneşte muşchiul.
Se unge tava cu ulei.
Se aşează bucăţile de carne şi se presară boia, ardei şi cimbru.
Legumele se toacă şi se călesc, apoi se aşează în pat subţire peste carnea condimentată.
Se adaugă cubuleţe de caşcaval.
În tavă se pune puţină apă.
Bulgurul se fierbe.
Lângă bulgurul fiert se pune friptura, iar peste bulgur o tochitură făcută astfel:
bucăţele de carne prăjite cu boia şi stinse cu puţin vin.