Fursecuri
Publicat pe 02.05.2012 la 18:29
Ingrediente:
500 g făină
500 g osânză de porc
500 iaurt
500 g rahat
2-3 pliculeţe zahăr vanilat
1 pachet zahăr pudră
1 ou
coaja şi zeama de la o lămâie
Mod de preparare:
Drojdia se freacă cu iaurtul până devin o pastă omogenă.
Se adaugă pe rând: oul, osânza de porc, zahărul vanilat şi coaja de lămâie.
După ce s-au amestecat bine se adaugă încetul cu încetul făina până se obţine un aluat potrivit, care se lasă în frigider pentru 30 de minute.
Aluatul scos din frigider se taie în patru şi se împarte în 4 bucăţi care se întind şi se împart în triunghiuri mici cu ajutorul unei rzozete.
Rahatul se taie în bucăţi mici şi se aşează pe mijlocul fiecărei forme trunghiulare, apoi se rulează în formă de fursec.
Se introduc la cuptor pentru aproximativ 30 de minute.
Se serveste cu zahăr pudră deasupra.