Galete
Publicat pe 02.05.2012 la 18:27
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg de făină
1 cană de zahăr
1 cană de ulei
1/2 linguriţă de amoniac
2 pliculeţe de zahăr vanilat
2 ouă
1 pahar de iaurt
zeamă de lămâie
coajă de lămâie
Pentru cremă:
1 pachet de unt
3 linguri de cacao
1 cană de lapte
3 linguri de făină
1 cană de zahăr
esenţă de rom
Mod de preparare:
Se amestecă o cană de zahăr cu o cană de ulei, 2 ouă întregi şi un pahar de iaurt.
Amoniacul se stinge cu zeama de lămâie şi se adaugă în compoziţie.
Apoi se adaugă puţin câte puţin făina, amestecându-se mereu până se face o compoziţie suficient de consistentă încât să rămână pe linguriţă.
Se face crema din o cană de lapte, o cană de zahăr, 3 linguri de cacao şi 3 linguri de făină. Se amestecă bine până începe să se topească zahărul, fără a se face cocoloaşe.
Compoziţia se pune pe foc până începe să se îngroaşe, apoi se adaugă untul, iar la final esenţa de rom.
Într-o formă specială de fagure se adaugă 2 linguriţe de aluat şi se pun pe foc la aragaz până se coc.
După ce s-au copt galetele, se umplu cu cremă şi se pun una peste cealaltă.
Se pudrează cu zahăr pudră.