Gateway to ELT a polarizat energiile a peste 500 de profesori

Publicat pe 12.03.2018 la 13:06 Actualizat pe 12.03.2018 la 13:13

Peste 500 de profesori de limba engleză au participat pe 10 martie la seminarul anual, Gateway to ELT, organizat de de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Fischer International.

Specialiștii Gary Andreson și Tim Pearse au suținut două prelegeri interactive și energetice care au polarizat energiiile a peste 500 de profesori de limba engleză care au participat pe 10 martie la seminarul anual, Gateway to ELT, organizat de de Fundaţia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României în parteneriat cu Fischer International, cu scopul de a crea profesorilor români un cadru de evoluție profesională continuă.
Ambii specialiști au vorbit deschis despre schimbarea globală din sfera educației și despre nevoia de a fi deschiși continuu în procesul de predare a limbii engleze tinerilor. În viziunea lor, România este un spațiu cald, primitor, cu o înclinație naturală spre schimbare.

Ne permitem oare noi stagnarea? Suntem construiți în mod firesc sa evoluăm și asta implică o evoluție și în procesul de predare, mai ales a limbii engleze, unde achiziționarea limbajului se face printr-un proces mental permanent de reciclare și reconectare. Nu ne permitem luxul unei încremeniri. Suntem singura specie din univers care cugetă și își pune întrebări despre existență. Noi comunicăm între noi, la fel fac și albinele. Ele își spun locul de unde ar putea să obțină o miere mai bună dar nu-și pun problema de unde vine mierea. Doar noi, specia homo sapiens, ridică astfel de probleme. Schimbarea este naturală și lucrurile se întrepătrund bine când ea se produce”, subliniază Gary Andreson.

“Toți cei cu care am vorbit mi-au povestit lucruri minunate despre profesorii din România. Toți mi-au indicat problema lor principală, gramatica. Tot despre schimbare vreau să vă vorbesc. Acum vorbim o engleză globală, globalizată, care nu mai pune accent atât de mult pe rigoarea gramaticii. Eu nu spun să scădem acest nivel ci să-l adaptăm contextului modern. Pentru 25% din populația globului, limba engleză este a doua limbă. Procentajul va crește în viitor și, din acest procentaj nu vor face parte cei care vorbesc și scriu la nivelul unui vorbitor nativ de limbă engleză. Ar fi bine să avem mintea deschisă pentru a ridica acest procentaj prin rigoarea gramaticii, dar într-un mod integrat și interactiv de asociere culturală”, afirmă Tim Pearse.

Datorită numărului mare de profesori care și-au exprimat dorința de a participa la seminarul din 10 martie 2018, anul acesta au avut loc două sesiuni, ambele susținute în Aula Magna, Academia de Studii Economice, Piața Romană 6, București. Detalii, pe site-ul fundației și pe pagina de facebook.

Tim Pearse - Tim lucrează în ELT de peste 20 de ani. În 2013, a început să lucreze pentru studiul National Geographic Learning și, în prezent, ocupă funcția de reprezentant regional pentru Europa Centrală și de Est și Rusia. Este pasionat de metodologia de motivare și de inspirare a studenților, fiind un permanent căutător de metode noi pentru împrospătarea paradigmei clasice de predare a limbii engleze.

Originar din Kansas, Gary Anderson a fost directorul pedagogic al programului lingvistic al fostului Centru American din Paris, unde a predat și a coordonat cursuri pentru toate vârstele de cursanți. El a fost ales în funcția de președinte al TESOL France, când s-a alăturat Cambridge University Press în calitate de profesor internațional, timp în care a ținut prelegeri în 65 de țări pe cinci continente, inclusiv în România de mai multe ori, și la evenimentele Fischer. El este în prezent profesor, trainer și consultant ELT independent în Paris.

În articolul

Gateway to ELT a polarizat energiile a peste 500 de profesori

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 23 noiembrie 2024. Gemenii primesc vești bune. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alegeri prezidențiale 2024 LIVE TEXT. A început votul în diaspora. Primii români au votat în Noua Zeelandă
a1.ro
Ce regulă strictă i-a impus Victor Slav fiicei sale și a Biancăi Drăgușanu: „Mă manipulează. Încerc să îi explic”
HelloTaste.ro
Chec de post cu dovleac copt, foarte aromat și colorat
Catine
Sezonul Săgetătorului aduce schimbări majore pentru zodii. Află dacă te numeri printre nativii care trec prin transformări
useit.ro
Temperatura ideală pentru centrala termică. La cât să o setezi pentru a nu-ți încărca factura
as.ro
Cine i-a golit buzunarele celebrului milionar român care şi-a înşelat soţia 16 ani: „A fost fabulos”
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
Spynews
Breaking news! Alina Petre a obținut un ordin de protecție pentru 5 zile împotriva celui de care s-a despărțit, dar care îi este încă soț. Vedeta se teme pentru viața ei
DeParinti
Au început să intre banii pe cardurile educaționale. Peste 650.000 de părinți cu posibilități reduse vor primi câte 500 de lei
MediCOOL
Ce este stomatita aftoasă și cum se tratează. Cauze și poze
HelloTaste
Paste cu ciuperci de post. O rețetă simplă și gustoasă
x