Geantik
Publicat pe 23.04.2012 la 18:24
Ingrediente:
Umplutura:
700 g carne tocată de vită şi de oaie
3 cepe
izmă sau mentă
3-4 linguri iaurt
Pentru aluat:
1 kg făină
200 ml de apă
1 cubuleţ de drojdie
sare
Mod de preparare:
Se face un aluat din făină, în care se pun drodjia fărâmiţată în apă călduţă, împreună cu o linguriţă de sare.
Aluatul se lasă la dospit 20 de minute.
Între timp se pregăteşte carnea.
Se toacă ceapa în maşina de tocat, pentru a fi cât mai măruntă, apoi se amestecă cu câteva linguri de iaurt, 2-3 linguriţe de izma şi puţină sare.
După ce a dospit, aluatul se împarte în biluţe care se mai frământă puţin, apoi se întind în forme rotunde cu mâna şi se umplu cu o lingură de compoziţie, după care se pliază.
Se aşează formele obţinute într-o tavă în care s-a pus o cană de ulei şi se lasă la cuptor pentru 40-50 de minute.