Gulaş ardelenesc
Publicat pe 24.05.2012 la 16:22
Ingrediente:
- 100 g slănină
- 1 ceapă
- 300 g carne de vită
- 300 g carne de porc
- 600 g cartofi
- 1 linguriţă de chimion
- 100 ml vin alb
- 1 ardei gras
- 1linguriţă suc de roşii
- sare
- piper
- boia
Mod de preparare:
Se taie slănina în cubuleţe şi se căleşte la foc mic.
Se adaugă ceapa tăiată mărunt şi se presară boia, chimion, sare, piper.
Se adaugă ardeiul tăiat mărunt, carnea de porc şi de vită şi se lasă la foc aproximativ 30 de minute după care se adaugă cartofi tăiaţi cubuleţe.
Se lasă la foc mic completând din când în când cu apă fierbinte.
În ultimele 5 minute se adaugă vinul şi sucul de roşii.