Halkidiki: vacanța ta de vis în 2018

Publicat pe 02.04.2018 la 12:45 Actualizat pe 18.11.2019 la 20:03

În prezent, peninsula este considerată una dintre cele mai populare destinații turistice de vară.

Dacă vă place istoria veți iubi Grecia, iar dacă vă plac soarele, marea și plajele întinse vă veți îndrăgosti de Halkidiki. Aristotel, unul dintre cei mai importanți filozofi ai Greciei Antice, s-a născut aici în anul 384 î.Hr. În prezent, peninsula este considerată una dintre cele mai populare destinații turistice de vară.

Coordonate geografice

Peninsula Halkidiki aparține de Macedonia, care se află în nordul Greciei și este constituită din trei brațe care se întind până în Marea Egee. Cele trei brațe poartă numele de Kassandra, Sithonia și Muntele Athos, acesta din urmă devenit obiectiv turistic de renume mondial. Dacă visați la o vacanță de vis pe această peninsulă, accesați din timp site-urile agențiilor de turism pentru a găsi cele mai bune oferte de cazare în Halkidiki, Grecia.

Atracții turistice în Halkidiki

Kassandra reprezintă brațul vestic al peninsulei. Aici se poate alege una dintre numeroasele plaje albe pentru petrecerea timpului în cursul zilei. Cei dornici de nopți animate pot poposi în stațiuni cunoscute, cum ar fi Hanioti sau Kalithea.

Sithonia, numită și parcul natural din Halkidiki, reprezintă brațul din mijloc. Este considerată zona cea mai liniștită și mai atrăgătoare, cu dealuri verzi și plaje captivante care pot fi descoperite prin plimbări cu barca.

Muntele Athos constituie brațul estic al peninsulei. Aici sunt adăpostite cele 20 de mănăstiri care nu pot fi vizitate de femei. Muntele Athos reprezintă unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj din lume.

Peninsula Halkidiki cuprinde nu doar cele trei brațe despre care am menționat mai sus, ci și partea de nord, numită Halkidiki de Nord, care se află deasupra celor trei mici peninsule.

Halkidikiul de Nord este la fel de atrăgător pentru turiști datorită frumoaselor dealuri împădurite și satelor cu case care pare neatinse de trecerea timpului și industria turismului.

Locuri care nu trebuie ratate

Indiferent unde vă alegeți un loc de cazare în Halkidiki, vacanța voastră pe această peninsulă ar trebui să includă măcar o parte din următoarele trasee și obiective turistice: turul brațului Kassandra, turul Sithoniei, croaziera în jurul Muntelui Athos, Peștera Petrolana, satul tradițional Afitos, Parcul lui Aristotel. Dacă vacanța în Halkidiki are drept obiectiv marea și plajele sale irezistibile, atunci nu vă rămâne decât să parcurgeți zona de coastă, cu plaje pentru toate gusturile și opțiuni de distracție diversificate.

Sursa foto: pixabay.com

În articolul

Halkidiki: vacanța ta de vis în 2018

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 5 mai 2024. Taurii trebuie să aibă grijă la prietenii. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Sfaturi pentru credincioșii care țin aprinse lumânări de Înviere. O simplă greșeală poate avea consecințe grave
a1.ro
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Rochii de primăvară care sunt potrivite pentru o nuntă. Se încadrează în mai multe coduri vestimentare
useit.ro
Care a fost prima mâncare consumată în spațiu. Puțini s-ar fi așteptat la această rețetă
as.ro
Donație fabuloasă, de 25 de milioane de euro, făcută de Gigi Becali. S-a aflat totul chiar înainte de Paște
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de merișoare. Efectele acestei băuturi asupra greutății corporale
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Câte ouă poți mânca pe zi. Ce recomandări fac medicii de Paște
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x