Invinge stresul cu sfaturile lui Dr Oz!

Publicat pe 04.11.2010 la 11:15 Actualizat pe 04.11.2010 la 11:15

stres

Stresul cronic este motivul principal pentru care femeile de astazi imbatranesc, se imbolnavesc si chiar mor inainte de vreme. Dr Oz iti dezvaluie lista sa personala cu trucuri care te vor ajuta sa elimini stresul din viata ta.

Stresul cronic afecteaza trei organe vitale - creierul, stomacul si inima; in acelasi timp, slabeste sistemul imunitar si creste riscul bolilor cardiovasculare, problemelor musculare si poate duce la cancer. Invinge stresul inainte ca el sa te invinga pe tine urmand sfaturile lui Dr Oz.

1. Evita sa mananci atunci cand te simti stresata.

Atunci cand esti stresata, tinzi sa te repezi spre frigider, numai ca acest impuls te va face sa regreti mai tarziu, cand vei constata ca ai adaugat inconstient multe calorii! Totodata, productia de cortizol va creste si vei acumula grasimi in zona abdomenului, talia ta marindu-si considerabil dimensiunile!

Asadar, combate stresul consumand alimente care nu contin faina alba si zaharuri. Acestea nu fac decat sa creasca productia de insulina si nivelul de stres. Incearca in schimb cereale integrale, preferabil ovaz, peste gras de doua ori pe saptamana pentru acizii Omega 3 si fistic, un fruct bogat in magneziu care va relaxa presiunea pusa pe artere.

2. Incearca suplimente

Studiile arata ca 50 mg de vitamina B si 1000 mg de vitamina C ajuta la reducerea stresului si timp de cateva zile, te vei simti linistita si fara griji.

3. Urca scarile

Atunci cand faci miscare, organismul tau elibereaza serotonina si dopamina, hormonii care iti dau o senzatie de bine in mod obisnuit, dar sunt blocati atunci cand suntem tensionate. Un mod la indemana de a face miscare il reprezinta urcatul si coboratul scarilor. Un studiu a aratat ca, urcand scarile 7 minute in fiecare zi, reduci cu 2/3 riscul de a avea probleme cu inima.

4. Apeleaza la tratamente alternative: presopunctura si aromaterapie

Localizeaza punctul de presopunctura din mana ta - de obicei se afla intre degetul mare si index, acolo unde se intrevede nervul median. Maseaza locul timp de 5 minute si vei vedea cum nivelul de cortizol scade si se elibereaza oxitocina, iar tu vei fi mult mai calma.

Pentru aromaterapie ai nevoie de ulei de levantica, o planta care s-a dovedit a fi adjuvanta in reducerea anxietatii si instalarea unei somnolente placute. Deci, ia o sticla cu pulverizator, amesteca 10 picaturi de ulei de levantica cu 2 cani de apa si imprastie amestecul in camera ta si pe perna.

5. Descopera factorii de stres

Incearca sa iti aduci aminte de toate situatiile in care ai simtit ca pierzi controlul si te lasi acaparata de anxietate. Poti sa eviti astfel de situatii? Daca nu, macar incearca sa iti controlezi reactiile:

- nu iti petrece timpul analizand comportamentele tale anterioare si ale cunoscutilor tai si nici nu incerca sa iti prezici viitorul ; aceste "calatorii in timp" nu fac decat sa iti suprasolicite creierul si sa te consume emotional

- situatiile tensionate te pot face sa iti pierzi increderea in tine si sa te simti rusinata sau stanjenita; adu-ti aminte ca gandurile tale sunt doar ganduri, nu fapte iar in realitate, oamenii nu te judeca atat de aspru

Esti stresata? Afla acum!

Alergi de dimineata pana seara dintr-un loc in altul, ai intalnire dupa intalnire, nu stii cum sa te mai imparti intre prieteni, serviciu si familie? Atunci, cu siguranta esti stresata dar suficient pentru ca organismul tau sa se resimta? Afla in ce fel iti afecteaza stresul sanatatea.

In primul rand, fii atenta la ritmul de crestere a unghiilor si parului tau. Daca unghiile nu iti cresc mai mult de 2 mm pe luna si lungimea parului tau a ramas aceeasi de acum trei luni, atunci cu siguranta stresul iti domina viata.

Un somn intrerupt este alt indiciu ca nu duci o viata linistita, precum si imposibilitatea de a adormi imediat desi esti obosita. La fel, daca te intrebai de ce te trezesti dimineata cu dureri de dinti, afla ca este posibil ca din cauza agitatiei, sa scrasnesti din dinti in timpul somnului de noapte.

Iata un alt test simplu pentru a verifica daca te simti des coplesita de situatie. Stai dreapta, rezemata de un zid, in picioare; daca ambii umeri nu ating peretele inseamna ca stai cu ei aplecati si cu spatele cocosat. Aceasta este pozitia tipica a unei persoane care simte ca duce tot greul.

Un ultim indiciu este temperatura corpului la extremitati. Daca picioarele sau mainile sunt adesea reci, atunci esti cu siguranta stresata. Vei vedea cum un gand pozitiv te va incalzi, la propriu.

sursa: doctoroz.com

sursa foto: howstuffworks.com

Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.

În articolul

Invinge stresul cu sfaturile lui Dr Oz!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Experiment: un tânăr a devenit om al străzii pentru a demonstra că poate ajunge milionar într-un an. Câţi bani a strâns în 10 luni
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Dată dispărută de pe reţelele sociale, fosta iubită a lui Adrian Mititelu Jr a postat acum primul mesaj! Ce a transmis „Bunesa”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x