Kobete - Katlaşlĭ kobete
Publicat pe 23.04.2012 la 18:17
Aluat:
2 ceşti iaurt
1 ouă
½ linguriţă sare
2 ceşti apă
făină cât cuprinde
1 ceaşcă ulei
Ingredientele umpluturii:
3 bucăţi de ceapă uscată
1 ceaşcă orez
1 şi ½ kg carne tocată de vită
1 vârf liguriţă piper
½ linguriţă sare
1 ceaşcă ulei
Mod de preparare:
Ceapa tocată se căleşte în ulei împreună cu carnea şi sarea.
Se adaugă apă şi orez.
Se pune pe foc până se vor fierbe carnea şi orezul.
Apoi se lasă la răcit.
Aluatul se frământă din ingredientele de mai sus menţionate după care se împarte în 16 părţi.
Din aceste părţi se vor întinde foi mai mari decât tava care se va utiliza pentru coacerea preparatului.
9 dintre foile gata întinse se vor pune una peste alta, acestea fiind unse între ele cu ulei.
Tava în care se va coace va fi tapetată cu ulei.
Se va lua dimensiunea tăvii, acest top de foi din aluat se taie după acea mărime, iar odată aşezat pe fundul tăvii marginile foilor să acopere şi marginea tăvii.
Resturile foilor se aşează peste în tavă.
Peste aceste foi se întinde din umplutura de carne cu orez, la care în prealabil s-a adăugat piper măcinat.
Peste umplutură se revine cu celălalt top de foi din aluat obţinut din celelate 7 foi, deasemenea unse cu ulei.
Acesta din urmă se va tăia exact pe dimensiunea tăvii.
Marginea primului top de foi va veni peste al doilea top şi se va răsuci peste, astfel încât să semene cu o sfoară răsucită. Deasupra se vor da semne de romburi cu cuţitul.
Se unge cu un ou şi se dă la cuptor.
Dupa coacere, se porţionează după semnele date.