La distractie cu baietii
Publicat pe 24.04.2012 la 18:20
Doamnelor, nu-i aşa că v-aţi dorit întotdeauna să ştiţi ce fac băieţii atunci când sunt plecaţi singuri în weekend?
Domnilor, vreţi câteva idei pentru atunci când veţi pleca alături de prieteni?
La distracţie cu băieţii aduce laolaltă patru bucătari-şefi de talie internaţională din Australia pentru un weekend plin de distracţie, de aventură şi multă mâncare!
În fiecare episod ne vom întâlni cu Gary Mehigan (Marea Britanie), Adrian Richardson (Australia), Miguel Maestre (Spania) şi Manu Feildel (Franţa) care evadează într-o locaţie unică cu dorinţa de a-şi da jos coiful de bucătar şi a avea parte de puţină distracţie.
Adrian Richardson
Ce anume poate motiva o persoană care şi-a obţinut licenţa în pilotaj la vârsta de 16 ani, al cărui tată a fost de asemenea pilot, să îşi schimbe părerea şi să devină bucătar-şef?
O pasiune moşenită de la bunnicul său poate fi una dintre explicaţii, însă oricare ar fi motivul, Melbourne şi mâncarea de acolo se pot considera fericiţi şi câştigători.
Adrian Richardson este ceea ce se poate numi . Restaurantul său, La Luna din North Carlton, este un local de succes în care este o permanentă forfotă. Este localul ideal cu servire curată şi mâncare proaspătă pregătită într-un mod inovator.
Încă de la vârsta de 14 ani, acest pasionat bucătar-şef a început să muncească în cafenele şi bistro-uri. În cel de al 12-lea an, şeful său de la cafeneaua la care lucra i-a oferit certificatul de Ucenicie şi restul, cum se spune, este istorie.
Richardson a fost instruit la Victoria Arts Centre, Le Restaurant - The Regent Hotel under Dietmar Sawyer, Liam Tomlin & Russell Armstrong, O’Connell’s Hotel with Greg Malouf, în Marea Britanie cu Antony Worrall-Thompson şi în Canada.
Însă a fost şi sub ochiul vigilent al lui Michael Bacash la Toofey’s unde şi-a definitivat instruirea, iar apoi a stabilit să îşi deschidă propriul local.
Adrian are o filosofie simplă în ceea ce priveşte mâncarea sa, pe care o numeşte “Mediterraneană modernă”, pe care o pregăteşte cât mai simplu cu putiţă şi la pregătirea căreia foloseşte cele mai proaspete ingrediente.
Regula sa în ceea ce priveşte peştele din meniu este PEŞTE PROASPĂT sau FĂRĂ PEŞTE!
Este atât de pasionat de mâncarea pe care o serveşte încât cultivă roşii şi avocado, prepară zilnic propriile paste, are o grijă deosebită pentru carnea pe care o serveşte şi foloseşte doar ciupercile care au fost proaspăt culese înainte de a ajunge la restaurantul său. Asta da dragoste!
Iar acum Adrian pimeşte recunoaşterea lui Tobie Puttock în emisiunea “Jamie’s Kitchen Australia”.
Restaurantul lui Adrian La Luna Bistro, primeşte chiar o aprobare personală din partea lui Jamie Oliver şi în faţa a 6000 de oameni, la Melbourne, în cadrul turneului din septembrie 2006 al lui Jamie.
Adrian este unul dintre invitaţii permanenţi ai canalului Channel Ten în seria “Ready Steady Cook”, care se află acum la cea de-a treia serie; a filmat şi pe segmentele de cooking la Channel Nine la ‘Boat Show’ şi “Car Show”. A mai apărut la Channel Nine în Fresh’ şi ‘Switching Lives’ şi la Channel Ten în “Good Morning Australia”.
La Luna continuă să prospere şi este considerat unul dintre cele mai bune bistro-uri din Melbourne, are permanent în desfăşurare o mulţime de proiecte şi nu există niciodată momente de plictiseală în viaţa sa.
Gary Mehigan
Vă veţi gândi că două restaurante înfloritoare ar fi deajuns pentru un bucătar-şef! Nu şi pentru Gary Mehigan. Gary poate fi văzut pe canalul LifeStyle FOOD în Boy’s Weekend, este jurat la Masterchef Australia – Good Chef, Bad Chef şi participă la o serie de evenimente şi festivaluri.
Gary Mehigan şi-a făcut ucenicia şi anii de formare la Londra, unde să fii pasionat de mâncare e un lucru care te face să reuşeşti.
Şi nu a fost numai la Londra, ci şi la Connaught şi Souffle, două restaurante de elită din Marea Britanie în acest moment.
Gary numeşte oraşul Melbourne casă din 1988 de când a început să muncească într-o mulţime de locuri, inclusiv Burnheim Beeches, Brown’s Restaurant, Novotel Melbourne şi Sofitel Melbourne.
Gary conduce două restaurant premiante din Melbourne, Fenix (deschis în 2000) şi The Maribyrnong Boathouse.
A participat la prima serie a “Ready Steady Cook” de pe Channel Ten, pe canalul Lifestyle Channel la "Just Add Braun".
Manu Feildel
Se pare că Manu Feildel a fost destinat să devină un mareb bucătar-şef din momentul în care s-a născut – străbunicul său a fost patiser,bunicul şi tatăl său au fost bucătari-şefi, vărul său este bucătar-şef în State, iar mama sa este un bucătar excepţional.
Când era copil îşi vedea viaţa desfăşurându-se mai degrabă pe scenă decât în bucătărie, iar la 13 ani s-a alăurat unei şcoli de circ penru amatori. Însă în momentul în care a împlinit 15 ani, Manu s-a gândit că drumul pe care trebuia să îl parcurgă pentru a deveni clown profesionist ar fi fost un proces foarte lung, aşa că a început prin a fi ucenic în restaurantul tatălui său. La scurt timp după aceasta, Manu a fost , aşa că şi-a împchetat cuţitele şi a plecat la Londra.
Primul său job a fost la The Cafe Royal a fost unul foarte greu, având în vedere faptul că Manu nu vorbea deloc engleza. Însă a fost foarte perseverent şi, după ce a muncitîn locuri precum Les Associes şi Café des Amis du Vin, a obţinut poziţia de Chef de Partie la restaurantul specializat în fructe de mare Livebait, acolo spune el că a început să iubească şi să înţeleagă cariera ce şi-o alesese.
La Livebait a stat vreo doi ani, progresând de la Sous-Chef la Head Chef, cu menţiunea că acest restaurant era în 1998 cel mai bun restaurant cu fructe de mare din UK.
În 1999 Manu a zburat la Melbourne unde a lcrat pentru Toofeys timp de 6 luni înainte de a pleca în nordul Sydney-ului. După 6 luni cu Hugo’s at Sydney pe faimoasa Bondi Beach, a deschis bucătăria la noul Hugo’s Lounge in Kings Cross. A condus bucătăria timp de 18 luni înainte de a se muta la Restaurant VII.
În 2004, Tony Bilson s-a apropiat de Manu în vederea deschiderii localului Bilsons la Radisson Hotel. În cel de-al doilea an de la deschidere, restaurantul a câştigat 2 Bonete de Bucătar-şef, iar în al treilea an numărul acestora a crescut la 3.
Cariera lui Manu şi-a îndeplinit cercul complet odată ce el s-a întors la origini, gătind temporar bucătărie franţuzească. Mai mult, abilitatea sa naturală şi dorinţa de a găti i-a oferit o nouă oportunitate – a fost rugat să se alăture show-ului Ready, Steady, Cook, iar după două sezoane încununate de success, a devenit unul dintre cel mai popular şi distractiv bucătr-şef din cadrul show-ului.
Miguel Maestre
Sunt bucătari-şefi care muncesc de ani de zile în diverse bucătării din jurul lumii, rafinându-şi îndemânările şi făcându-şi un nume. Şi este Miguel Maestre, un spaniol care a făcut din Sydney casa sa croindu-şi drumul . Miguel a fost destinat să gătească, provenind dintr-o familie ce trăia şi respire mâncare bună şi vin bun, destinul său era scris din fragedă pruncie.
Miguel început să gătească pe când avea 21 de ani, în momentul în care s-a mutat în Scoţia pentru a experimenta. Acolo a învăţat limba engleză. Progresul său a fost rapid, după ce şi-a croit drum la Indigo Yard , Montpelier’s Partnership (ce deţine monopolul celor mai mari restaurant din Edinburgh).
Apoi s-a întors în Spania, înainte de a se muta înAustralia. A fost norocos să muncească în unele dintre cele mai mari bucătării din Sydney - Bather’s Pavilion, Bel Mondo Cru şi Minus 5 la Circular Quay.
A fost şeful bucătarilor lui Tony Bilson’s Number One Wine Bar în Sydney’s Circular Quay.
A început să îşi croiască drum în media, odată cu apariţiile sale la Channel Ten, în emisiunea 9 am cu David & Kim, la Channel Seven la “Better Homes and Gardens” şi reclame la MixFM în Melbourne, Sydney şi Brisbane.
Pasiunea saa pentru mâncare şi viaţă este molipsitoare dezvoltându-şi un adevărat talent prin încorporarea igredientelor spaniole şi a stilurilor de gătit în meniurile australiene moderne.