Lancia s hudeninou (Supă de linte)
Publicat pe 02.05.2012 la 12:57
Ingrediente:
1 kg de linte
3 morcovi
2 rădăcini de pătrunjel
1 ţelină
frunze de pătrunjel
1 legătură de mărar
2 cepe
2 căţei de usturoi
1 kg de costiţă afumată
boia
sare
2 linguri de făină
1 lingură de untură
Mod de preparare:
Se fierbe lintea 10-15 minute.
Legumele se taiate mărunt.
Ceapa şi usturoiul se călesc în untură, apoi se adaugă afumătura tăiată.
Se pune sare, piper şi boia peste legumele călite, apoi adaugam şi lintea şi completăm cu apă.
Se lasă la fiert timp de o oră , până fierb legumele şi lintea.
Cu jumătate de oră înainte să se fiarbă se scoate jumătate din supă să se răcească. Cu această supă se face rântaşul: se pun 2 linguri de făină, 2 linguri de smântână şi 2 linguri de oţet.
Se adaugă rântaşul şi se lasă 10 minute să fiarbă.