Manuela Hărăbor, acuzații la adresa Ministerului Sănătății: ”Cine din minister se poate mulțumi cu un comision de câțiva euro cenți? ”

Publicat pe 09.02.2017 la 11:24 Actualizat pe 09.02.2017 la 13:49

Manuela Harabor este nemultumita de faptul ca Ministerul Sanatatii a luat o decizie ce afecteaza persoanele bolnave de autism.

Manuela Hărăbor face acuzații grave la adresa Ministerului Sănătății, după ce a decis să nu se mai importe un medicament. Actrița a făcut acest apel disperat pe Facebook pentru a cere ajutorul românilor din străinătate să o ajute să găsească un nedicament vital în tratamentul fiului ei, Andrei, bolnav de autism.

Deși, cu ajutorul celor de pe Facebook, a reușit să găsească medicamentul necesar, actrița din filmul ”Pădureanca” nu s-a rezumat doar la a-și rezolva problema ei. Și-a exprimat îngrijorarea și pentru alți părinți aflați în situația de a nu mai putea cumpăra din farmaciile din România medicamentul respectiv din cauză că Ministerul Sănătății a decis să nu mai fie importat.

”Dragii mei, azi am avut parte de cea mai mare dovadă de dragoste din partea voastră. Prieteni apropiați, dar și foarte mulți oameni pe care nici măcar nu-i cunosc personal. Tuturor le trimit toată dragostea mea și a băiatului meu. Mesajul meu a ajuns la mii de kilometrii distanță și am primit sute de mesaje. Sunt oameni care deja mi-au cumpărat medicamentul și urmează să mi-l trimită. Din Italia, din Germania. M-au contactact oameni din București și din țară, mi-au oferit medicamentul rămas nefolosit de părinții lor. Nu am reușit încă să răspund tuturor mesajelor sau cererilor de prietenie. Asta fac acum. Vă promit să răspund fiecăruia în parte. Nu știu dacă voi avea loc în lista de prieteni pentru toate cererile, dar mă voi gândi la o soluție. Nu vă pot spune în cuvinte cât de emoționată sunt”.

După ce a făcut mai multe cercetări, Manuela Hărăbor a descoperit un lucru neplăcut, pe care l-a împărtășit pe rețeaua de socializare:

”Îmi stăpânesc cu greu lacrimile. Unde sistemul clachează, unde cei care ne conduc nu dau dovadă de compasiune față de cetățenii lor, vin oameni simpli, plini de iubire și repară răul făcut intenționat. Pentru că trăim într-o țară în care banul guvernează. Și dacă nu e rost de făcut un comision gras de pe urma vreunui medicament, pur și simplu îl scot de pe piață. Pentru că din păcate ăsta e adevărul. Producătorul Rivotrilului este compania Roche, care vinde în toată lumea la un preț modic, între 2 și 3 Euro flaconul de 30 de pastile și care nu dorește nicicum mărirea prețului. Cam ieftin, nu-i așa? Cine din minister se poate mulțumi cu un comision de câțiva euro cenți? Așa că mai bine nu îl aduc. Am rămas singura țară europeană în care nu se mai găsește acest medicament. Eu am reușit prin intermediul vostru să procur medicamentul necesar lui Andrei, dar mă gândesc cu durere la atâția alții care se confruntă cu aceeași situație. Ce e de făcut? Din păcate nu doar acest medicament a ajuns să fie inaccesibil cetățenilor români. Sunt medicamente care tratează cancere, care pot prelungi sau chiar salva mii de vieți și pe care nu le poți găsi în farmacii, nici măcar cu bani. Cât le vom mai permite celor din Ministerul Sănătății să se mai joace cu sănătatea și cu viața noastră? Vă întreb. Dacă empatizați cu acest mesaj, vă rog distribuiți. Poate că împreună putem face ceva”, și-a spus oful Manuela Hărăbor.

În articolul

Manuela Hărăbor, acuzații la adresa Ministerului Sănătății: ”Cine din minister se poate mulțumi cu un comision de câțiva euro cenți? ”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 16 aprilie 2024. Capricornii sunt hotărâți să facă o schimbare. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vremea se schimbă radical. Furtuna Renata va lovi România cu ploi şi vijelii puternice, după valul nefiresc de căldură
a1.ro
O femeie a văzut că „porțile iadului” s-au deschis chiar în curtea casei sale, în toiul nopții. Câinele a „simțit” și i-a indicat locul. Ce a urmat
HelloTaste.ro
Tort Bienenstich. Rețeta de tort Înțepătura albinei
Catine
Cele mai energice zodii. Ei sunt nativii cu o forță interioară de invidiat
useit.ro
Cât de vechi sunt piramidele din Egipt, de fapt. Puțini știu când a fost construită prima piramidă
as.ro
Ea este văduva lui Costel Corduneanu! Cu 20 de ani mai tânără, Graţiela Corduneanu are trei copii cu fostul luptător
MediCOOL
Ce rol are zeaxantina în organism. Cum o poți include în dietă
Spynews
Doliu în lumea muzicii de petrecere! S-a stins din viață o cunoscută artistă: "În aceste clipe..." / FOTO
DeParinti
Somnul bebelușului în timpul erupției dentare: cum îl ajuți să gestioneze durerile gingivale
MediCOOL
Pastila de a doua zi: cum se administrează și ce riscuri are
HelloTaste
Cele mai cunoscute tipuri de pâine din lume. Cum poți face alegerea potrivită pentru tine
x