Miel umplut
Publicat pe 26.03.2012 la 17:30 Actualizat pe 26.03.2012 la 18:13
Ingrediente:
1 miel
1 kg de orez
2 căni de ulei
sare
leuştean
piper negru
boia de ardei
ceapă verde
Mod de preparare:
Se curăţă şi se pregăteşte mielul.
Se toacă ceapa. Se căleşte în ulei.
Orezul se spală, se scurge şi se adaugă peste ceapă. Se stinge cu apă şi se lasă la fiert.
Organele se pun la fiert. Când sunt gata se toacă şi se lasă să se răcească complet.
În orezul fiert se adaugă piperul, leuşteanul, boiaua şi organele tocate.
Mielul se sărează, se freacă cu ulei, boia, piper şi se umple cu amestecul de orez.
După ce s-a umplut, se coase, se pune într-o cratiţă, se adaugă 1 litru de apă şi se bagă 2 ore şi jumătate la cuptor de lemne, acoperit cu folie de aluminiu.
Apoi se ia folia şi se mai bagă 30 de minute la cuptor.