Miel umplut - Töltött bárány
Publicat pe 11.04.2012 la 17:22 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:12
Ingrediente:
1 miel
3-4 cepe
10 ouă - 6 crude, 4 fierte
3 căpăţâni de usturoi
piper negru
sare
2 legături de pătrunjel verde
boia dulce
lapte
300 g slănină afumată
untură
Mod de preparare:
Mielul se condimentează cu piper, sare, boia şi bucăţi de usturoi introduse în carne.
Se face umplutura din organe tăiate cubuleţe, împreună cu ceapa.
Se condimentează cu sare, piper şi boia şi se adaugă 3 ouă, lăsându-se la răcit.
Apoi se adaugă 2-3 felii de pâine înmuiate în lapte şi 3 ouă.
Umplutura se toacă apoi la maşină, până devine o pastă omogenă.
Înainte de a băga umplutura în miel, se condimentează şi se adaugă cele 4 ouă fierte şi pătrunjelul tocat mărunt.
Se umple mielul şi se adaugă la cuptor, alături de bucata de slănină.