Mitul a fost spulberat! Ce rol joacă, de fapt, CIOCOLATA în dieta noastră
Publicat pe 14.04.2016 la 16:13 Actualizat pe 14.04.2016 la 16:31
Atunci când începem o dietă de slăbire, una dintre regulile pe care le avem în vedere este să renunțăm și la dulciuri. În această categorie este inclusă, bineînţeles, și ciocolata.
Atunci când începem o dietă de slăbire, una dintre regulile pe care le avem în vedere este să renunțăm și la dulciuri. În această categorie este inclusă, bineînţeles, și ciocolata.
Deși, de-a lungul timpului au circulat tot felul de păreri potrivit cărora cunoscutul desert ar fi un dușman al siluetei, un studiu realizat recent de o echipă de cercetători din Londra arată contrariul.
Specialiștii au ajuns la concluzia că vinul roșu și ciocolata ne ajută de fapt să ne menținem în formă și să fim sănătoși.
Secretul nu constă în numărul de calorii consumate, ci în milioanele de bacterii care locuiesc în tractul nostru gastro-intestinal, și care se hrănesc cu ce consumăm noi. Unele bacterii ne ajută să digerăm mai bine mâncarea, în timp ce altele ne pot face rău. Rolul nostru este să le ajutăm pe cele care ne sunt benefice să trăiască în continuare.
Lor le place să se hrănească din alimente, precum brânză și alte produse lactate, nuci, ulei vegetal etc. Dar, important este că aceste bacterii adoră ciocolata și vinul roșu.
Aceste produse conțin substanțe numite polifenoli, care ne protejează sistemul imunitar.
Cu cât consumăm mai multe substanțe de acest gen, cu atât îi este mai ușor organismului nostru să metabolizeze vitamine și micro-elemente, și astfel reușim să slăbim fără prea mari eforturi și diete.