Oprah prezinta un caz socant: fostul prieten i-a planuit violul printr-un anunt pe Internet

Publicat pe 26.11.2010 la 15:03 Actualizat pe 04.12.2010 la 16:36

Sarah si logodnicul ei, Ian

Oprah o prezinta pe Sarah, supravietuitoarea unui viol teribil, la noua luni de la intamplare. Fostul ei iubit i-a furat identitatea si a postat pe Internet un anunt cu continut sexual. El a aranjat ca 20 de persoane sa vina pe rand acasa la Sarah si sa o violeze. Internetul – cel mai mare spatiu de socializare. Insa lucruri cumplite se pot intampla atunci cand este folosit gresit.

Craigslist – un site foarte popular in Statele Unite ale Americii. Peste 50 de milioane de americani viziteaza acest website in fiecare luna, pentru a se uita la de toate, de la mobila de exterior la bilete de concert sau compania cuiva. Insa nu toate conexiunile care se leaga au un final fericit.

Identitate furata, pentru un anunt fals ce invita barbatii sa o violeze

Sarah spune ca nu intrase niciodata pe Craigslist pana anul trecut, in decembrie, atunci cand a vazut o poza cu ea intr-un anunt privat. Textul era: „Am nevoie de un barbat agresiv, fara nicio grija sau preocupare pentru femei. Daca sunteti interesat, contactati-o pe Sarah”. Cand a vazut anuntul Sarah s-a temut pentru viata ei.

Ea a contactat politia, insa i s-a spus ca nu au ce face. I-au suferat in schimb sa le ceara administratorilor site-ului sa scoata anuntul. Cei de la Craigslist l-au sters imediat, insa era deja prea tarziu.

In decembrie 2009, Sarah a fost atacata in casa ei din Wyoming. „Cineva era in spatele meu, m-a luat de umeri si m-a impins in casa. Mi-a spus: ‚Ai vrut un barbat agresiv, nenorocito. Sunt aici.’”, spune Sarah. „L-am implorat sa se opreasca.”

A fost agresiv violata de un localnic casatorit, tata a doi copii

Sarah a incercat sa riposteze, dar inaltimea ei de 1.50 metri n-a fost suficienta pentru a se masura cu atacatorul, care i-a acoperit ochii, i-a legat mainile si i-a sfasiat hainele. Timp de 30 de minute, Sarah a fost violent agresata sexual. Atacatorul i-a spus ca daca nu inceteaza sa se zbata, o va omori. La un moment dat, el a amenintat-o cu un cutit la gat.

Barbatul care a violat-o pe Sarah este Ty McDowell, care avea 26 de ani in momentul tragediei. El era casatorit, tata a doi copii si lucra ca tehnician la sectia de Radiologie a spitalului din localitate. McDowell le-a spus detectivilor ca tot timpul a crezut ca ii implineste lui Sarah fantezia violului.


Dupa ce a fost atacata, Sarah a sunat imediat la politie. Un operator local care a preluat apelul lui Sarah spune ca este unul din cele mai groaznice pe care le-a auzit vreodata. Una din asistentele care au ingrijit-o in spital spune ca ranile ei au fost unele din cele mai severe pe care le-a vazut vreodata la o victima a abuzului sexual.”Simt durerea in fiecare secunda. Inca imi amintesc fiecare detaliu din acea noapte”, spune Sarah indurerata.

Fostul iubit si atacatorul au primit condamnare de 60 de ani

Atacatorul lui Sarah a pledat vinovat si a fost condamnat la cel putin 60 de ani in inchisoare. Fostul ei iubit, Jebediah Stipe, a recunoscut postarea anuntului si folosirea identitatii lui Sarah si a fost de asemenea condamnat la 60 de ani de inchisoare.

Sarah crede ca fostul ei iubit postase anuntul pe Craigslist din furie. Ea tocmai se logodise cu un alt barbat, iar Stipe i-a spus in repetate randuri ca nu este pregatita pentru casatorie si ar trebui sa se desparta de Ian, logodnicul ei.

Cu toate acestea, Sarah nu a stiut cu siguranta ca Stipe a fost in spatele anuntului de pe Craigslist decat dupa atac. In timp ce era in spital, logodnicul ei a mers acasa pentru a-i aduce ochelarii. In mijlocul sufrageriei statea un barbat strain, care a spus ca a fost trimis acolo de un anume “J. Stipe”. Afland asta, Sarah si-a dat seama ca fostul ei iubit a orchestrat totul.

161 raspunsesera anuntului; 20 erau deja programati pentru a o viola

Conform politiei, 161 de oameni au raspuns anuntului postat pe Craigslist. “Eu stiam doar de 20 de persoane care raspunsesera si pe care [Stipe] ii programase in anumite zile si la anumite ore sa vina si sa imi faca acele lucruri teribile. Niciodata nu mi-am imaginat ca exista asemenea oameni, care i-ar rani astfel pe ceilalti”, spune Sarah, vizibil socata de experienta prin care a trecut.


La noua luni dupa incident, Sarah spune ca are zile bune si zile proaste. “Am invatat ca nu pot schimba ceea ce s-a intamplat, si nu este doar un vis urat. Incerc sa merg inainte pe toate planurile”, spune Sarah, plina de speranta.


Dupa ce a fost tinta protestelor impotriva reclamelor cu tenta sexuala, Craigslist a renuntat la sectiunea pentru adulti de pe site. Insa autoritatile spun ca incidente precum cel prin care a trecut Sarah se pot intampla pe orice site de socializare. Sfatul FBI-ului este acela de a nu posta informatii sau poze personale online. Oprah le atrage atentia internautilor ca odata ce o poza sau o informatie este postata pe Internet, nu avem control asupra ei.

Urmareste cel mai nou sezon din Oprah de luni pana vineri, ora 23:00, pe Euforia TV!

Sursa foto: trib.com, hidesertstar.com

În articolul

Oprah prezinta un caz socant: fostul prieten i-a planuit violul printr-un anunt pe Internet

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 24 aprilie 2024. Berbecii fac schimbări majore în viața lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
EXPERIMENT. Cum deosebim vopseaua naturală pentru ouă de cea clasică, plină de E-uri
a1.ro
Luna plină din 24 aprilie influențează anumite zodii. Cine va cunoaște succesul după acest fenomen
HelloTaste.ro
Tocăniță de post cu ciuperci, o rețetă simplă și delicioasă
Catine
Semne că ai mare nevoie să te tunzi. Nu sunt cele la care te gândești în mod normal
useit.ro
La ce folosește mânerul din plafonul mașinii, de fapt. Unii șoferi află abia acum adevărul
as.ro
Răsturnare de situaţie! Cine a preluat, de fapt, şefia clanului Corduneanu, după moartea „Stăpânului Moldovei”
MediCOOL
Beneficiile consumului de mentă. De ce să o incluzi în dieta ta
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Beneficiile cititului împreună cu copilul. Activitatea îi poate îmbunătăți performanțele școlare
MediCOOL
Tratament pentru acneea hormonală. Care e cea mai eficientă rutină
HelloTaste
Mousse de ciocolată cu fructe de pădure. Rețetă delicioasă, din doar 3 ingrediente
x