(P) Alege un loc care să fie acasă

Publicat pe 25.06.2024 la 13:50 Actualizat pe 26.06.2024 la 11:21

Pe parcursul vieții trecem prin multe etape, fiecare dintre acestea venind atât cu avantaje cât și cu dezavantaje. Indiferent de locația în care ne aflăm este foarte important să ne simțim ca acasă pentru că doar în felul acesta ne putem desfășura activitățile fără a ne fi perturbată starea de spirit.

bătrâni la cămin

Alege un loc care să fie acasă

asertivo

Bifarea acestui aspect devine și mai importantă la bătrânețe pentru că o parte dintre persoanele vârstnice sunt nevoite să meargă în cadrul unui cămin pentru persoane vârstnice. Imposibilitatea de a se putea îngriji, faptul că au rămas singure pentru că unul dintre parteneri a decedat în timp ce copii sau nepoții au plecat pentru a-și putea face un trai de viață mai bun sau pur și simplu pentru a beneficia de socializarea oferită de către o astfel de instituție sunt doar câteva dintre motivele pentru care o parte dintre seniorii noștri ajung la un moment dat în cadrul unui cămin pentru persoane vârstnice.

Pentru că starea de spirit este foarte importantă mai ales la persoanele vârstnice trebuie luate toate măsurile pentru ca aceștia să nu sufere din punct de vedere al confortului psihic. Cu alte cuvinte, trebuie făcut tot ceea ce este posibil pentru ca noua locație să ofere sentimentul de acasă. Chiar dacă pare greu de găsit o astfel de locație trebuie știut că acestea există și că de cele mai multe ori sunt foarte ușor de identificat.

Aspecte care denotă că centrul pentru persoane vârstnice este locația perfectă pentru ca seniorul tău să se simtă ca acasă

Pentru ca o astfel de locație să fie și mai ușor de identificat în continuarea acestui articol vor fi prezentate principalele aspecte care trebuie analizate și de care dacă se ține cont contribuie la identificarea locației care va fi acasă pentru părinții sau bunicii tăi.

Varietatea de servicii pe care o oferă este unul dintre cele mai importante aspecte care trebuie să fie analizat pentru a putea fi identificată cea mai eficientă locație. Sub nici o formă nu trebuie aleasă o locație care oferă doar servicii de îngrijire, supraveghere, alimentare, etc, ci trebuie aleasă o locație care oferă servicii complexe.

Socializarea, recuperarea medicală, sau culturalizarea sunt doar câteva dintre cele mai importante servicii de care trebuie să beneficieze seniorii care locuiesc în cadrul unui cămin pentru persoane vârstnice.

Dacă persoana vârstnică simte sau nu sentimentul de apartenență este un alt detaliu pe care trebuie să îl analizeze copii sau nepoții în momentul în care analizează variantele avute la dispoziție. Este drept că o astfel de analiză este mai greu de realizat însă nu este imposibil.

În momentul în care se realizează vizita în cadrul căminului pentru a putea vedea care sunt condițiile de cazare trebuie analizat și dacă în cadrul centrului s-a reușit închegarea sentimentului de apartenență. Acest sentiment este foarte important pentru persoanele vârstnice motiv pentru care acesta nu trebuie să fie trecut cu vederea ci dimpotrivă, trebuie să fie analizat din toate punctele de vedere. Pentru a putea ajunge la o concluzie cât mai eficientă trebuie luată legătura și cu persoane care au stat sau care stau în momentul de față în respectivul cămin pentru persoane vârstnice pentru a putea afla care este percepția acestora.

Evident, modul în care o persoană vârstnică este îngrijită trebuie să fie la un nivel occidental motiv pentru care și acest aspect trebuie să fie analizat cu atenție pentru că din păcate mai există și situații care nu se ridică la un nivel foarte bun atunci când vine vorba despre nivelul de calitate prestat.

AsertivO este locul în care seniorii se simt ca acasă

Cu toate că există foarte multe camine batrani Bucuresti există din ce în ce mai puține locații în care persoanele vârstnice trăiesc sentimentul de apartenență și sentimentul că se află în confortul propriei locuințe cu toate că trăiesc în afara propriei locuințe.

Datorită profesionalismului dovedit de către personalul care lucrează în cadrul căminului dar și datorită varietății de servicii sociale oferită, AsertivO este unul dintre căminele pentru persoane vârstnice care oferă tot ceea ce au nevoie persoanele vârstnice astfel încât acestea să nu simtă lipsa celor din familie sau lipsa confortului oferit de către propria locuință.

Experiența acumulată de către personalul care lucrează în cadrul căminelor pentru seniori dar și atenția pe care aceștia o au față de nevoile seniorilor și față de modul în care aceste nevoi pot fi satisfăcute sunt elemente care fac ca acest furnizor de servicii sociale să presteze servicii sociale premium. Astfel de servicii sociale ar trebui să fie contractate de către toate persoanele vârstnice care au această nevoie pentru că fiecare senior are dreptul la o bătrânețe trăită în cele mai bune condiții.

Din nefericire pe zi ce trece crește numărul seniorilor care au nevoie de îngrijire motiv pentru care este destul de greu de găsit un cămin pentru persoane vârstnice care să ofere serviciile de care au nevoie seniorii pentru a se putea bucura în liniște de anii pe care au ajuns să îi trăiască.

Indiferent de locația în care aceștia locuiesc trebuie să simtă că sunt înconjurați de către persoane care îi iubesc și îi apreciază cu adevărat, că socializează și că în fiecare zi au motive pentru care să zâmbească și pentru care să gândească pozitiv. În momentul de față, o astfel de locație este AsertivO, locul în care ar trebui să trăiască fiecare senior care are nevoie de foarte multă dragoste și de o îngrijire care să îi readucă zâmbetul pe buze.

În articolul

(P) Alege un loc care să fie acasă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 22 octombrie 2024. Balanțele fac o investiție importantă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Scenariu negru pentru turism: pasagerii, taxaţi cu cel puţin 100 de euro pentru fiecare zbor
a1.ro
Rețeta de salată de ton a Gabrielei Cristea. Ce ingrediente folosește prezentatoarea pentru preparatul de regim: „Vă vând un pont”
HelloTaste.ro
Plăcintă cu ciuperci. Rețetă simplă pentru una dintre mesele zilei
Catine
Transformarea le așteaptă pe aceste 3 semne zodiacale în ziua de 22 octombrie 2024. Viața este pe cale să se schimbe pentru acești nativi din zodiac
useit.ro
Elon Musk oferă 1 milion de dolari în fiecare zi. Ce trebuie să facă participanții la tombolă
as.ro
Lovitura financiară anunţată de milionarul Călin Donca, după eliberarea din arest: „Dragii mei, încă o veste bună”
MediCOOL
Bărbații și femeile simt durerea diferit. Un nou studiu a analizat sistemele biologice de ameliorare a ei
Spynews
Declarație exclusivă! De ce a venit Pepe astăzi la procesul Ralucăi Pastramă cu Ibrahim. Cântărețul nu este chemat în instanță
DeParinti
Băiţa prematurului: principii şi recomandări utile
MediCOOL
Consumul de cofeină poate influența grăsimea corporală și riscul de diabet de tip 2. Ce spun studiile despre efectele acesteia asupra obezității
HelloTaste
Sos barbeque preparat în casă, ideal pentru fripturi delicioase
x