(P) Aparatul dentar, soluția pentru un zâmbet impecabil la orice vârstă

Publicat pe 26.09.2023 la 13:16 Actualizat pe 26.09.2023 la 13:22

Zâmbetul este o modalitate prin care oamenii își exprimă sentimentele ca fericirea, încântarea, plăcerea ori surpriza. Totuși, multe persoane vor ezita să își exprime sentimentele printr-un zâmbet larg, din cauza problemelor dentare.

o mână întinsă cu un aparat dentar

Aparatul dentar, soluția pentru un zâmbet impecabil la orice vârstă

Dinții aliniați incorect, lipsa unui dinte sau culoarea neplăcută a danturii sunt probleme care pot fi rezolvate eficient și nedureros la dentist, deoarece stomatologia modernă oferă soluții pentru orice afecțiune dentară, indiferent de severitatea acesteia.

De obicei, purtarea aparatului dentar este un tratament asociat copiilor și adolescenților. În realitate, oamenii de toate vârstele pot beneficia de tratament ortodontic, singura diferență fiind aceea că tratamentul durează mai mult la maturitate.

Motive pentru a lua în calcul tratamentul ortodontic la maturitate

Cea mai bună perioadă pentru purtarea aparatului dentar este copilăria, dar nu toate persoanele au posibilitatea de a urma acest tratament la momentul potrivit. Mulți pacienți apelează la tratament odată ce au stabilitate financiară și pot investi în sănătatea lor dentară, aparatele dentare fiind frecvente și în rândul adulților. Îndreptarea dinților și corectarea mușcăturii sunt posibile la orice vârstă, chiar și la pacienții care au peste 50 de ani.

Pe lângă accesibilitate, un alt avantaj al tratamentului cu aparat dentar este varietatea de opțiuni. Avansul tehnologic din domeniul stomatologiei se reflectă inclusiv în diversitatea de modele de aparate dentare disponibile astăzi, când pacienții au mai multe variante decât clasicul aparat ortodontic metalic. Cei care nu preferă aparatul dentar metalic, deși este mai accesibil ca preț, pot alege oricând un aparat dentar invizibil (cu gutiere transparente și fără brackeți sau sârme) ori un aparat dentar din safir.

Beneficiile estetice ale tratamentului ortodontic sunt incontestabile la orice vârstă, deoarece un zâmbet fără probleme aduce mai multă încredere în sine. Pe lângă aspectul impecabil al danturii, aparatul ortodontic susține sănătatea orală prin faptul că la finalul tratamentului dinții sunt drepți și mușcătura este corectă, ceea ce scade riscul de carii și boli gingivale. Dinții înghesuiți sunt greu de curățat, astfel că se justifică și apariția mai rapidă a cariilor.

Diferența principală a tratametului ortodontic la maturitate

Persoanele care intenționează să își pună aparat dentar trebuie să știe că tratamentul este ceva mai îndelungat la maturitate, pentru că dezvoltarea maxilarului s-a încheiat. Mecanismul din spatele unui aparat dentar este acela de ajustare a poziției dinților prin exercitarea unei presiuni asupra acestora. La adulți, oasele sunt mai solide, dar acest lucru nu înseamnă că dinții nu mai pot fi repoziționați. Aceștia continuă să se deplaseze, iar susținerea și presiunea oferite de aparatul dentar duc la îndreptarea dinților și la obținerea zâmbetului dorit.

Primul pas este identificarea unei clinici specializate în ortodonție, cum este de exemplu clinica Elveto-Dent.ro. Pentru identificarea opțiunii potrivite de tratament, medicul va recomanda pacientului să facă radiografii și îi va prezenta aparatele dentare care se încadrează în bugetul său.

Așadar, adulții pot beneficia oricând de tratament cu aparat dentar dacă își doresc alinierea corectă a dinților. În domeniul ortodonției, tehnologia a avansat semnificativ și sunt disponibile aparate dentare confortabile în purtare, inclusiv modele transparente, ideale pentru cei care preferă un aparat mai puțin vizibil.

În articolul

(P) Aparatul dentar, soluția pentru un zâmbet impecabil la orice vârstă

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Peştele care s-a ieftinit cu aproape 50% faţă de anul trecut. Cât costă un kilogram
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x