(P) Ce tehnologii de imprimare pot fi folosite pentru a produce un tricou personalizat?

Publicat pe 27.07.2023 la 10:10 Actualizat pe 27.07.2023 la 10:15

Producția și imprimarea de tricouri este o afacere din ce în ce mai profitabilă. Tricourile imprimate sunt un trend ascendent, deoarece acestea oferă o sursă inepuizabilă de creativitate, devenind poate cel mai faimos articol pe care îl putem purta sau face cadou, fiind în același timp cât se poate de originali.

bluză cu mânecă lungă cu imprmeu pe un fond alb

Tehnologii de imprimare folosite pentru un tricou personalizat

calaexclusive.ro

Imprimarea pe tricouri asigura purtătorul sau destinatarul de faptul că acesta va deține un produs unic, cu mesaj sau cu o însemnătate deosebită pentru el. Deși pare un proces simplu, a imprima pe tricouri presupune numeroase tehnici ce pot fi folosite, totul depinzând de buget și de calitate care se dorește a fi obținută. Vom porni într-o călătorie în care vom afla cum funcționează diferitele tipuri de imprimare și în care vom vedea de ce să alegem tricouri personalizate | calaexclusive.ro.

De ce este important să alegi tipul potrivit de imprimeu pentru un tricou?

DTG, DTF, Flex, imprimare prin sublimare, sau imprimare cu efect special... Opțiunile pentru imprimarea hainelor sau articolelor pe care le facem cadou sunt multe și ne putem pierde ușor. Totodată, alegerea unui anumit tip de imprimare afectează semnificativ calitatea și aspectul produsului final și, mai ales în cazul comenzilor în vrac, și costurile de producție. Ce trebuie să luăm în considerare când alegem tehnologia de imprimare? Diferite metode de imprimare oferă o calitate finală diferită. De exemplu, prin serigrafie se va obține o imprimare de foarte bună calitate, în timp ce cu imprimarea prin transfer termic, rezultatele vor fi suficiente, dar nu de calitate superioară. Prin urmare, trebuie să ne gândim întotdeauna cu ce ocazie (și cât de des) va fi folosit produsul tipărit.

Calaexclusive.ro, magazinul care oferă produse personalizate pentru diverse scopuri și ocazii, oferă mai multe tipuri de imprimare pe care le poți alege atunci când dorești să imprimi un tricou. Aceste tehnologii sunt printre cele mai cunoscute și calitative. La Calaexclusive.ro putem alege să imprimăm un tricou, sau oricare alt obiect prin tehnologie DTF, Vinil sau Broderie.

Cum funcționează imprimarea DTF (Direct to Foil) și pentru ce obiecte și textile este potrivită? Acest tip relativ nou de imprimare câștigă popularitate, datorită faptului că permite imprimarea de înaltă calitate, multicoloră, pe o varietate de materiale, inclusiv țesături, ceramică și obiecte metalice. O peliculă transparentă este introdusă în mașina de imprimat DTF, care este apoi imprimată folosind un proces similar cu cel al unei imprimante cu jet de cerneală convenționale. Cu acest tip de imprimare, este posibil să se imprime direct pe suprafața materialului selectat păstrând în același timp detaliile motivului și imprimând în mai multe culori. La Calaexclusive.ro este folosită această tehnologie de imprimeu în primul rând pentru textile de bumbac de calitate superioară, chiar și în cazurile în care modelul conține și diverse detalii de culoare, cum ar fi tranziții sau umbriri.

Pentru ce produse este potrivită imprimarea DTF? Cu siguranță, imprimarea DTF este recomandată pentru imprimarea tricourilor și a altor haine din materiale de înaltă calitate. Este ideală atunci când trebuie să imprimăm haine cu un motiv multicolor de înaltă calitate, cu o gamă largă de culori și efecte de culoare diferite. Cu siguranță vei aprecia durabilitatea imprimării DTF. Chiar și după zeci de spălări, designul de pe haine arată ca în prima zi. Acest tip de imprimare se poate spăla fără probleme, chiar și la 60 °C, și tot nu își pierde din culoare. Totuși, trebuie să știi că acest imprimeu este potrivit doar pentru materiale de calitate superioară și nu pentru tricouri de unică folosință. De asemenea, nu este potrivit pentru imprimarea liniilor subțiri. Dimensiunea maximă a designului într-o unitate este limitată la formatul A3.

Imprimarea cu tehnologie Vinil se va face asemănător, diferența fiind că această va fi aplicabilă doar dacă dorești să imprimi pe tricou texte și siluete. Imprimarea imaginilor nu este posibilă cu imprimarea de tip Vinil.

Broderia este un alt tip de imprimare pe care îl vei întâlni la Calaexclusive.ro. Putem spune că este una dintre cele mai tradiționale modalități de a decora hainele. Astăzi este adesea denumită greșit „imprimare prin broderie”. De fapt, aceasta este o broderie clasică în care folosește un simplu ac și ață (desigur, broderia este controlată de un computer și mașini speciale care vor crea designul tău brodat pe un tricou). Un tricou sau altă piesă vestimentară sau un cadou brodat astfel decorat va arăta și mai special până la urmă decât un tricou cu imprimeu. Pe lângă faptul că broderia este extrem de estetică și înfrumusețează tricoul sau hanoracul într-un mod original, este, de asemenea, și de lungă durată și, prin urmare, este o alegere excelentă pentru o piesă vestimentară personalizată. Dacă dorești ca tricoul personalizat să fie cu adevărat unic și de cea mai bună calitate, atunci te sfătuim să alegi imprimarea prin broderie. Este mai costisitoare, însă rezultatul este unul total diferit de restul tipurilor de imprimari.

La Calaexclusive.ro poți imprima tricouri pentru a le face cadou sau pentru propria ta afacere. În general, firmele și companiile care doresc să își promoveze brandul aleg imprimările prin tehnologie DTF sau Vinil, ținând cont că aceste produse vor fi realizate într-un număr mare de exemplare. Desigur, mai sunt și companii care aleg imprimarea prin Broderie, dacă aceasta presupune scrierea numelui brandului sau a produsului promovat. Pentru un cadou, dacă nu vorbim de o imagine foarte complexă, care va merge prin DTF, atunci recomandăm cu drag Broderia pentru motivele expuse mai sus.

Costurile vor fi calculate în funcție de calitatea dorită și numărul de exemplare dorite. Calaexclusive.ro este magazinul care îți va oferi un imprimeu de calitate superioară, costuri de achiziție avantajoase și un timp rezonabil de înmânare a produsului finit.

În articolul

(P) Ce tehnologii de imprimare pot fi folosite pentru a produce un tricou personalizat?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 aprilie 2024. Vărsătorii au probleme din cauza banilor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Destinaţia de poveste din România, râvnită de Paşte. Cazările sunt aproape epuizate, deşi un sejur ajunge până la 3.500 de lei
a1.ro
La mulți ani de Florii! Cele mai frumoase mesaje și felicitări pentru sărbătoriți
HelloTaste.ro
Trei rețete de ouă umplute, perfecte pentru un platou festiv
Catine
Zodii care nu pot renunța la trecut. Nativii care aleg să trăiască din amintiri
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
„Prințișorul Craiovei”, mărturisiri teribile despre adevărata dramă din familia lui: „Am trăit cu 50 de euro pe săptămână!”
MediCOOL
Hernia inghinală. Ce este, cauze, simptome și tratament
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cum poți ajuta copilul să treacă peste pierderea dinților de lapte. Sfaturi utile pentru orice părinte
MediCOOL
Băuturi bogate în potasiu. Cum îți pot completa dieta
HelloTaste
Pască pufoasă fără aluat. Cea mai simplă rețetă pentru Paște
x