Paprikaş de cocoş
Publicat pe 02.05.2012 la 13:10
Ingrediente:
cocoş
ceapă
ardei gras
roşii
morcovi
boia
sare
ulei
piper
Mod de preparare:
Morcovul şi ceapa se răzuiesc şi se pun la călit în ulei.
Când se rumenesc se adaugă şi carnea de cocoş.
Se amestecă şi se lasă carnea să se pătrundă uşor.
Se adaugă boia dulce şi apă caldă.
Se lasă la fiert până ce carnea se înmoaie.
Se adaugă ardeiul gras tăiat cubuleţe şi roşiile.
Se mai lasă cca 15 minute să fiarba, după care paprikaşul se potriveşte cu sare şi piper după gust.
Paprikaşul de cocoş se serveşte cu tăiţei.
Tăiţei
Ingrediente:
făină
ou
sare
Se face un aluat de tăiţei din făină, sare şi ou.
Se întinde o foaie potrivit de subţire şi se taie cu un cuţit sau un instrument special, fâşii pe verticală şi orizontală rezultând nişte tăiţei pătraţi.
Tăiţeii se pun la fiert în apa cu ulei şi sare, se lasă la fiert până plutesc deasupra apei din oală.
Se adună cu o strecurătoare şi se lasă la scurs.
După ce s-au scurs, se pot servi ca şi garnitură pentru paprikaş.