Paputzakia - Vinete umplute
Publicat pe 23.03.2012 la 15:51 Actualizat pe 23.03.2012 la 16:59
Ingrediente:
6 vinete
500 g carne tocată de vită sau de porc
5 roşii în conservă
2 cepe
2 căţei de usturoi
sare
piper
oregano
ienibahar
50 ml ulei
Sos bechamel:
50 g unt
50 ml ulei
3 ouă
500 ml lapte
4 linguri făină
sare
piper alb
nucşoară
puţin caşcaval pentru ornat
Mod de preparare:
Vinetele se taie în jumătate pe lungime, se crestează şi se opăresc timp de 7 minute în apă fierbinte.
Se toacă câteva cepe care se călesc în ulei.
Se adaugă carnea.
Când s-au opărit vinetele, se scot , se lasă puţin şi li se scoate miezul.
Când e gata carnea, se condimentează cu oregano, 1 foaie de dafin şi piper negru.
Se toarnă bulionul şi se amestecă.
Compoziţia se pune în vinetele scobite.
Mod preparare sos bechamel:
Se amestecă puţin lapte cu 3 linguri de făină.
Restul de lapte se pune la fiert, adaugându-se ametecul de făină şi lapte.
Se lasă să se răcească, apoi se adaugă cele 2 gălbenuşuri, unul câte unul.
Se toarnă sosul peste vinete şi se bagă 30 de minute la cuptor.