PERFORMANȚĂ URIAȘĂ! Adele, desemnată pentru a treia oară ”Persoana Anului”

Publicat pe 29.12.2016 la 09:02 Actualizat pe 29.12.2016 la 09:10

Talentata artista a stabilit un nou record.

hepta.ro

Cântăreaţa Adele a fost desemnată pentru a treia oară ”Persoana Anului” de jurnaliştii revistei Billboard, care au mai atribuit această distincţie artistei britanice în anii 2012 şi 2013.

În acest an, Adele a câştigat titlul ”Persoana Anului” graţie albumului ”25”, care a generat vânzări spectaculoase şi un număr impresionant de difuzări pe platformele de streaming muzical, dominând topurile muzicale din 2016, informează Daily Mail.

Deşi şi-a lansat al treilea album, ”25”, în noiembrie 2015, acest material discografic s-a vândut apoi în peste 9 milioane de copii pe parcursul anului 2016.

După ce a ajuns pe primul loc în topul american Billboard 200 cu vânzări de 3,4 milioane de copii în prima săptămână după lansare - un record în era modernă, potrivit companiei Nielsen -, acel disc a rămas pe prima poziţie în clasamentul american timp de 10 săptămâni.

În mod similar, primul single extras de pe acel album, ”Hello”, a rămas acelaşi număr de săptămâni pe primul loc în topul Billboard Hot 100.

2016 este al treilea an în care Adele primeşte titlul ”Artistul Anului” din partea revistei Billboard. Artista britanică a primit acelaşi trofeu şi în anii 2012 şi 2013.

În 2016, popularitatea vedetei britanice a atins cote uriaşe, după ce artista a pornit într-un turneu mondial şi a susţinut 107 spectacole într-un interval de 10 luni.

Turneul ei mondial, ”Adele Live Tour”, va continua şi în 2017, cu o serie de show-uri pe care renumita cântăreaţă le va susţine în Australia şi Noua Zeelandă în februarie şi martie 2017.

Turneul se va încheia cu patru concerte pe stadionul Wembley din Londra, în iunie şi iulie 2017.

Adele, născută pe 5 mai 1988, în Marea Britanie, este interpretă şi compozitoare. În 2008, şi-a lansat primul album de studio, ”19”, care s-a vândut în peste 6 milioane de copii. În 2009, a câştigat două premii Grammy şi a fost supranumită de presa britanică ”Noua Amy Winehouse”.

În 2011, şi-a lansat al doilea album de studio, ”21”, care, datorită unor piese precum ”Rolling in the Deep”, ”Someone Like You” şi ”Set Fire to the Rain”, a avut un succes fenomenal şi s-a vândut în peste 29 milioane de copii pe plan mondial. Acel album i-a adus artistei britanice şase premii Grammy în 2012. În acelaşi an, a înregistrat piesa ”Skyfall”, tema muzicală a filmului onomim din seria ”James Bond”, pentru care a fost premiată cu un Glob de Aur şi un premiu Oscar.

Al treilea album de studio al cântăreţei Adele, ”25”, a debutat pe primul loc în topul Billboard 200, în momentul lansării sale, pe 20 noiembrie 2015. ”Hello”, ”When We Were Young” şi ”All I ask” sunt primele trei single-uri extrase de pe acest album.

În articolul

PERFORMANȚĂ URIAȘĂ! Adele, desemnată pentru a treia oară ”Persoana Anului”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 28 aprilie 2024. Leii au nevoie de o vacanță. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Judeţele care se vor dezvolta puternic. Proiectul de infrastructură care va transforma estul României
a1.ro
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin. S-a căsătorit și pare mai fericit ca niciodată
HelloTaste.ro
7 rețete cu pește de Florii. Cele mai bune preparate pe care poți să le pui pe masă
Catine
Zodia nefericită a lunii mai 2024. Ea are cele mai multe probleme din cauza stresului
useit.ro
Boala „zombie” care a trecut de la animale la oameni. Deja ar fi făcut 2 victime
as.ro
Sumă uriașă pe care o câștigă zilnic “Pescobar”! A fost dat de gol, după ce a deschis un nou restaurant: „Nu-l bate nimeni!”
MediCOOL
Ce este stomatologia estetică. Cum poți îmbunătăți aspectul danturii
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Cea mai bună tehnică de adormire a copilului. Cum poți să-i oferi un somn de calitate
MediCOOL
Efectele sedentarismului sunt mai grave decât ai crede. Ce se întâmplă când stai 8 ore pe scaun
HelloTaste
Gem de rubarbă. Rețeta unui gem cu gust dulce-acrișor
x