Pinocchio este uşor de descoperit! Semnele care îţi arată că ai de-a face cu un mincinos/oasă
Publicat pe 26.03.2016 la 09:00 Actualizat pe 26.03.2016 la 02:02
Se întâmplă măcar o dată în viață să fim nevoiți să ”ajustăm” puțin realitatea, să nu mărturisimun fapt până la capăt sau chiar să îl denaturăm total!
Se întâmplă măcar o dată în viață să fim nevoiți să ”ajustăm” puțin realitatea, să nu mărturisimun fapt până la capăt sau chiar să îl denaturăm total! Oricât ne-am ascunde după plopi, tot MINCIUNĂ se cheamă! Dacă vrei să știi cu câtă grație ai fost mințit sau ai de gând să minți, iată de ceea ce trebuie să ții cont:
1. Asimetria gesturilor
Ai grijă ca ceea ce spui să se plieze cu ceea ce transmiți: adică, nu te uita la stele, atunci când vrei să îi mărturisești cuiva ceva ce nu este real! Oricât de greu ar fi, privește rece în ochii interlocutorului, deși suntem siguri că nu vei reuși!
2. Răspunsuri prea rapide sau prea încete
Dacă nici nu ai apucat măcar să termini întrebarea și celălalt deja îți răspunde, e semn că s-a pregătit de mult să-ți livreze o „gogoașă”. Și tonul vocii contează, mai ales că o minciună are întotdeauna mai mult ”farmec”, când este șoptită”.
3. Punctarea unei idei în mod insistent
Păi dacă partenerul te întreabă pe unde ai umblat până la ora respectivă, nicidecum nu-i răspunde: ”n-am făcut nimic!” Apoi să nu te minunezi de frumusețea papucilor de afară!
4. Blocaje în expunere!
Când ești pregătit să spui o poveste fantezistă, încearcă să nu te lungești prea mult și să fii cât mai coerent/ă cu putință! Poți fii prins cu minciuna dacă celălalt te întrerupe și îți adresează o simplă întrebare, legată de povestea ta! Atunci când te bâlbâi sau te blochezi în expunere, e cam clar, ca MINȚI!