Plăcintă cu brânză dulce
Publicat pe 02.05.2012 la 13:01
Ingrediente:
Pentru aluat:
1 kg făină de cozonac
1 cubuleţ de drojdie
1 cană de lapte
2 ouăa
1 linguriţă zahăr
1 ceşcuţă de ulei
1 cană apă caldă
Pentru compoziţie:
1 ½ kg brânză dulce de vacă
7 ouă
300 g smântână
1 cană zahăr
1 plic de stafide
2-3 pliculeţe zahăr vanilat
coaja rasă de la 2 lămâi
esenţă de vanilie
Mod de preparare:
Se dizolvă drojdia cu jumătate de cană de lapte.
Se face un aluat moale din făină, sare, zahăr, apoi se adaugă maiaua din drojdie.
Se adaugă laptele rămas, uleiul, apa caldă şi la sfârşit, după ce s-au amestecat bine, se adaugă ouăle.
Între timp se prepară compoziţia din brânză dulce peste care se rade coaja de la lămâi.
Se adaugă 4 ouă şi 1 cană de zahăr, stafidele şi jumătate din smântână, apoi vanilia.
În smântâna rămasă se adaugă 3 gălbenuşuri şi se freacă bine.
Se unge o tavă cu ulei şi se tapetează cu puţină făină.
Aluatul moale se toarnă în tavă, iar deasupra se adaugă umplutura de brânză.
Deasupra se adaugă compoziţia din smântână şi ouă.
Plăcinta se pune în cuptorul bine încins pentru aproximativ 1 oră.