Plăcintă cu carne - Sabarma elta
Publicat pe 23.04.2012 la 18:07 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:12
Ingrediente:
1 kg carne tocată de vită
1 kg făină
1 cană cu apă
ulei
ceapă
sare şi piper
Mod de preparare:
Se frământă un aluat dintr- o cană de apă, 50 ml ulei, puţină sare şi făina. Aluatul se împarte în mai multe părţi şi se întind fiecare până rezultă nişte foi foarte subţiri.
Carnea de vită de se dă prin maşina de tocat împreună cu ceapa şi se asezonează cu sare şi piper.
Foile se ung cu ulei şi se presară carnea din loc în loc.
Foaia se rulează şi se aşează în tavă rezultând un model ca de melc.
La final când toate foile sunt aşezate în tavă, placinta se unge cu ulei.
Plăcinta se coace pentru 30-40 de minute.