Plăcintă de spanac - Spanacopita
Publicat pe 26.03.2012 la 17:40 Actualizat pe 26.03.2012 la 18:12
Aluat
Ingrediente:
făină
1 lingură oţet
2 linguri ulei
sare
1 ou
apă caldă
pesmet
Umplutură
Ingrediente:
1 kg spanac
2 legături ceapă verde
2 legături mărar verde
200 - 300 g brânză proaspătă
3 ouă
1 ceapă uscată
Mod de preparare:
În făină se pune 1 lingură de oţet, se adaugă apă, sare, ou şi se frământă.
Se toacă ceapa, se adaugă spanacul, mărarul, brânza, ouăle, sarea, se amestecă şi se adaugă pesmet cu măsură.
Se întind foi subţiri şi rotunde care se ung cu ulei.
Într-o tavă se pune o foaie, se adaugă umplutura care se întinde uniform.
Deasupra se adaugă două foi.
Plăcina se taie, apoi se bagă 30 de minute la cuptor.