Planuri de vacanţă: 5 motive pentru a călători cu trenul

Publicat pe 19.07.2016 la 11:38 Actualizat pe 19.07.2016 la 15:44

Vrei să pleci în vacanţă şi nu ştii ce mijloc de transport să alegi? Îţi dăm noi o idee!

Până acum ceva timp, trenul a fost un mijloc de transport mai puţin apreciat, însă, în ultima vreme, a devenit mai popular. Motivul este simplu: criza economică i-a obligat pe oameni să ia măsuri în modul în care le place să îşi petreacă vacanţa şi să aibă un buget prestabilit. Am pregătit pentru dumneavoastră o listă cu 5 avantaje pe care le are o călătorie cu trenul în defavoarea altor mijloace de transport.

1. Economiseşti bani
Trenul este o alternativă mai ieftină a avioanelor, mai ales dacă destinaţia ta pentru vacanţă nu este foarte departe. Poţi opta pentru un tren de viteză şi, chiar şi aşa, preţurile sunt mult sub nivelul unei călătorii cu avionul. Trenurile circulă foarte des, cu o frecvenţă mai mare pe timpul zilei. Este adevărat că faci mult mai mult timp cu trenul decât cu avionul, dar este o soluţie bună dacă nu vrei să scoţi prea mulţi bani din buzunar pentru transport şi, în plus, poţi vedea multe peisaje şi locuri interesante. De asemenea, copiii, studenţii, pensionarii, personalul militar, beneficiază de reduceri la bilete.

2. Bagaje la discreţie
Atunci când călătoreşti cu avionul, plăteşti taxe pentru bagajul de cală şi sunt foarte stricţi în ceea ce priveşte bagajul de mână. Când călătoreşti cu trenul, poţi lua cu tine absolut tot ce vrei, chiar şi bicicleta. Nu există nicio limită impusă, aşa că nu te sfii să te aprovizionezi cu multe lichide şi tot ce consideri că îţi va folosi în vacanţă şi pe parcursul călătoriei.

3. Mai puţin stres
Nu e tocmai plăcut să pleci într-o călătorie şi să fii nevoit să ajungi cu două ore înainte, să stai la cozi, să îţi scoţi pantofii sau să mai arunci din bagaje. Ei bine, când alegi să pleci în vacanţă cu trenul, nu trebuie decât să ajungi în gară cu 30 de minute înainte de plecare şi să mergi direct pe peron, fără a îndura calvarul controalelor de securitate.

4. Confort şi relaxare
De ce să te înghesui într-un scaun de avion sau să fii nevoit să te holbezi după indicatoarele rutiere pentru a ştii când trebuie să faci un viraj la stânga? Te poţi relaxa într-o plimbare cu trenul, când altcineva conduce, ai mai mult spaţiu şi te poţi mişca în voie, nu doar atunci când se stinge semnalul de fixare a centurii de siguranţă.

5. Mai mult decât un drum lung şi plictisitor
Trenul îţi oferă posibilitatea să vezi şi altceva decât nori pe parcursul călătoriei. Fie că e vorba de munţi sau de câmpie, mereu peisajul devine o încântare pentru privirea ta. Poţi realiza fotografii foarte frumoase şi vei rămâne cu amintiri plăcute.

În articolul

Planuri de vacanţă: 5 motive pentru a călători cu trenul

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
"Cât am dat pe ochelari? 400 €". Câţi bani au dat tinerii pe haine şi pe notele de plată în cluburile de fiţe din Mamaia, de 1 Mai
a1.ro
Vlad Gherman, imaginea la bustul gol care a încins imaginația fanelor. Cum s-a fotografiat cu o lună înainte de nuntă
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
Florin Răducioiu radiază de fericire alături de iubita cu 10 ani mai tânără! Cum arată Andreea, femeia care l-a cucerit
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Cum poți crește un copil independent. Sfaturi de la experții în parenting
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x