Pogăcele cu jumări (desert sărat)

Publicat pe 11.04.2012 la 17:19

Ingrediente:

500 g făină
300 g jumări date prin maşina de tocat
2 ouă
sare
piper
boia
praf de copt

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu praful de copt.
Untura se înglobează în făină, se pun ouăle, sarea în cantitate generoasă, piperul şi boiaua treptat. Se frământă până ce toate ingedientele se omogenizează.
Se întinde un aluat gros de 1 cm şi se taie pogăcelele cu o forma rotundă sau cu un pahar.
Pogăcelele se aşează în tavă şi sunt înfrumuseţate cu câteva dungi orizontale şi verticale.
Se ung cu gălbenuş de ou şi se dau la cuptorul încins în prealalbil 20-25 de minute.
Se pot servi ca atare sau cu gem de coacăze.

În articolul

Pogăcele cu jumări (desert sărat)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 noiembrie 2024. Berbecii sunt atenți la cheltuieli. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Rezultate parţiale alegeri prezidenţiale. Elena Lasconi măreşte diferenţa faţă de Marcel Ciolacu, care a căzut pe locul 3. Georgescu, pe primul loc
a1.ro
De ce Carmen Iohannis nu a votat alături de soțul său, Klaus Iohannis, la prezidențiale. Unde a fost Prima doamnă
HelloTaste.ro
Rețeta simplă de covrigi de casă. Pașii pe care să-i urmezi ca să iasă mai buni ca la patiserie
Catine
Prăjitură cu dovleac și griș. Desert simplu și ușor de preparat
useit.ro
Informațiile electorale false de pe TikTok. Cum au fost influențați utilizatorii din mai multe țări
as.ro
Soţia kosovarului Vedat Muriqi arată fabulos! Edibe este femeia care îl calmează după gesturile golăneşti de pe terenurile de fotbal
MediCOOL
5 simptome ale cancerului de colon și cum să-ți reduci riscurile
Spynews
Claudia Pătrășcanu sărbătorește ziua de naștere a fiului ei cel mare! Gabriel a împlinit 10 ani
DeParinti
Cel mai bun mic dejun pentru copiii care merg la școală. Nutriționiștii recomandă aceste alimente pentru cei mici
MediCOOL
Ce este cafeaua decofeinizată. Care sunt caracteristicile acestei băuturi
HelloTaste
Spaghetti alla Nerano sau paste cremoase cu dovlecei. Rețetă pe cât de ușoară, pe atât de apetisantă
x