Prăjitură caramel
Publicat pe 24.05.2012 la 16:17
Ingrediente:
- 6 ouă
- 20 linguri zahăr
- 3 linguri făină
- 2 linguri nucă măcinată
- 150 g nucă prăjită şi tocată
- 250 g margarină
-100 g ciocolată albă
Mod de preparare:
Blat:
Se bat spumă 6 albuşuri, se adaugă pe rând 7 linguri de zahăr.
În spumă se pune un gălbenuş de ou, 2 linguri de nucă măcinată, 3 linguri de făină şi un praf de copt.
Blatul se coace pe hârtie de copt.
Peste blatul copt şi călduţ se rade 75 g ciocolată albă.
Crema:
Se ard 8 linguri de zahăr.
Se pun 250 g margarină şi se amestecă pe foc până se topeşte, apoi se pun 5 gălbenuşuri frecate cu 5 linguri de zahăr şi 150 g de nucă.
Crema călduţă se pune peste prăjitură, iar deasupra se rade ciocolată albă şi ciocolată neagră.