Prăjitură Cori
Publicat pe 23.03.2012 la 17:31
Ingrediente:
2 borcane compot de caise
gem de caise
10 ouă
1 praf de copt
sare
2 căni zahăr
1 cană şi jumătate de făină
1 pahar de ulei
1 pahar de lapte
1 lămâie
1 portocală
1 kiwi
Mod de preparare:
Ouăle se sparg şi se separă.
Lămâia şi portocala se dau pe răzătoare.
Gălbenuşurile se amestecă cu sare şi cu zahăr.
Albuşurile se bat spumă, se adaugă zahărul şi apoi se bat din nou.
Laptele se pune peste gălbenuşuri.
Se adaugă făina, praful de copt, coaja de lămâie şi de portocală.
Tava se unge cu ulei şi se apetează cu făină.
Compoziţia se pune în tavă şi se dă la cuptor 30 de minute.
Apoi se însiropeaază cu compot de caise, se unge cu gem, se adaugă şi caisele din compot, se pune bezeaua şi se întinde uniform.
Se mai dă la cuptor 10 minute.
Când e gata se ornează cu bucăţi de fructe.