Prajitură cu gem de caise şi nuci - Zserbo
Publicat pe 11.04.2012 la 17:44 Actualizat pe 23.04.2012 la 18:13
Ingrediente:
500 g făină
2 ouă
50 g zahăr petru aluat
1 pachet drojdie
2 lămâi
150 g untură
250 g lapte
Umplutura:
1 borcan gem de piersici
nucă macinată
1 kg zahăr
cacao
zahăr pudră
unt
Mod de preparare:
Se face aluatul din făină, 2 ouă, 50 g zahăr, drojdie dospită, 2 lămâi rase, 150 g untură, 250 g lapte.
Se frământă bine şi se pune aluatul la crescut.
După ce a dospit, se împarte coca în 3 părţi.
Se întind 3 foi şi se adaugă treptat în tavă.
Peste prima şi a doua foaie punem gemul de caise şi nucile măcinate.
Odată prăjitura gata, se bagă în cuptor.
După ce se coace, se face glazura de ciocolată din lapte, cacao şi zahăr.
Se adaugă glazura proaspăt făcută peste prăjitură şi e numai bună de servit.