Prăjitura Varlaam
Publicat pe 11.05.2012 la 18:09
Ingrediente:
400 g biscuiţi de casă
cacao
zahăr
făină
nucă măcinată
nucă tocată
zahăr
margarină de casă
smântână
praf de copt
Mod de preparare:
Se iau 6 ouă și se separă gălbenuşurile de albuşuri.
Se bat albuşurile spumă.
Se adaugă peste albușşuri 7 linguri de zahăr, nuca măcinată, praful de copt, 4 linguri de făină.
Se unge tava cu margarină de casă şi peste, se pune nuca tocată şi compoziţia formată din albuşuri.
Se bagă tava în cuptor aproximativ 20 de minute.
Se face o cremă de cacao din 2 ouă, zahăr şi 2 linguri de apă.
Se amestecă până se îngroaşă compoziția şi se adaugă cacaoa.
Cele 7 gălbenuşuri se amestecă cu 7 linguri de zahăr şi 3 linguri de apă.
Se amestecă continuu pentru a nu se lipi de oală.
Se face frişca din smântână cu zahăr, se amestecă până se îngroașă.
La final se adaugă puţin din crema de gălbenușuri.
Se scoate blatul din cuptor şi se așează cu nucile în sus.
Se adaugă crema de ciocolată.
Peste aceasta, se adaugă biscuiţii înmuiaţi în apă cu zahăr şi apoi, frişca.
La final, se presară puțină cacao.