Râioasă
Publicat pe 02.05.2012 la 18:36
Ingrediente:
ouă
500 g zahăr
4 linguri untură
gem de gutui
nucă măcinată
1 ceaşcă de iaurt
1/2 pachet praf de copt
făină cât cuprinde
esenţă de rom
coajă de lămâie
zeamă de lămâie
Mod de preparare:
Se separă albuşul de gălbenuş.
Se bat gălbenuşurile cu 250 g de zahăr.
Praful de copt se stinge în zeama de lămâie şi se adaugă peste ouăle bătute cu zahăr.
Se mai adaugă cele 4 linguri de untură, iaurtul, coaja de lămâie şi esenţa de rom.
Se încorporează făină până iese un aluat mai tare.
Aluatul se împarte în două bucăţi, una mai mare şi una mai mică.
Bucata mai mare se întinde în strat gros cu mâna în tava unsă şi tapetată.
Peste cocă se întinde gemul şi un strat de miez de nucă pisată.
Albuşurile se bat cu 250 de grame de zahăr până se formează o bezea mai moale care se adaugă peste nuca pisată.
La final bucata de aluat rămasă se rade deasupra stratului de bezea.
Se coace 30 de minute.
Se taie rece.