Ruladă de porc
Publicat pe 11.04.2012 la 17:11
Ingrediente:
900 g carne de porc tocată
200 g muşchi de porc
osânză de porc
sare
piper
boia
usturoi
Mod de preparare:
Carnea tocată se pregăteşte cu usturoi pisat, sare, piper şi boia după gust şi se omogenizează bine.
Muşchiuleţul de porc se despică, se bate şi se întinde bine. Se presară usturoi pisat, sare şi piper.
Osânza de porc se aşează pe masa de lucru şi se garniseşte cu sare şi piper după gust. Deasupra ei se aşează jumătate din compoziţia de carne tocată.
Peste carnea tocată se aşează cu atenţie muşchiul de porc şi cealaltă jumătate de carne tocată. Toate paturile se rulează şi rulada astfel creată se împleteşte cu sfoară de bucătărie.
Rulada se unge cu untură şi se aşează în tavă.
Se adaugă 250 ml de apă caldă şi se dă la cuptor pentru 90 de minute.
Rulada se taie şi se serveşte rece.