Sarcina și schimbările emoționale

Publicat pe 18.11.2015 la 12:34 Actualizat pe 18.11.2015 la 12:38

Sarcina nu produce schimbări doar la nivel fizic ci și psihic. Iată care sunt schimbările emoționale prin care trece o femeie însărcinată și câteva sfaturi pentru a le depășii cu ușurință oferite de bebee.ro.

Sarcina nu produce schimbări doar la nivel fizic ci și psihic. Iată care sunt schimbările emoționale prin care trece o femeie însărcinată și câteva sfaturi pentru a le depășii cu ușurință oferite de bebee.ro.

Este normal pentru o femeie însărcinată să trecă printr-o serie de schimbări emoționale, acestea fiind cauzate în mare parte de schimbările hormonale din organism. Fiecare femeie poate răspunde diferit la aceste transformări. Anumite mămici prezintă stări de depresie sau anxietate în timp ce altele se entuziasmează din lucruri care altădată păreau banale. Majoritatea însă descoperă că aceste schimbări ale stării de spirit sunt mai accentuate în primul trimestru pentru a se estompa în al doilea și a reapărea din nou în ultimul trimestru.

Pentru multe femei sarcina se poate dovedi o perioadă într-adevăr copleșitoare din punct de vedere emoțional. În momentul acesta se pot simții extaziate de faptul că vine barza pentru ca în clipa următoare să înceapă să se îngrijoreze de tot ceea ce însemnă să fii mamă. Pot începe să se întrebe dacă vor fi mame bune, dacă vor avea un copil sănătos sau dacă se vor descurca din punct de vedere financiar. Mai mult pot începe să fie îngrijorate de relația cu partenerul sau, în cazul în care există, de cum vor primi ceilalți copii noul bebeluș. Astfel, chiar dacă își doresc foarte mult un copil, viitoarele mămici pot avea adesea sentimente mixte în ceea ce privește sarcina.

Acest lucru nu este deloc surprinzător având în vedere faptul că majoritatea mămicilor își creează așteptări atât de mari încât presiunea perfecțiunii înceapă să-și facă efectul încă dinainte ca pruncul să se nască. Mai mult, între timp corpul unei femei însărcinate trece prin diverse schimbări astfel încât aceasta se poate simții neatrăgătoare atât față de ea însăși cât și față de partenerul său. Iată câteva sfaturi pentru a trece mai ușor peste aceste schimbări emoționale din timpul sarcinii:

- Nu te mai agita! Toate se vor întâmpla la timpul lor și în ritmul lor. Rezistă tentației de a te aglomera cu prea multe treburi și amintește-ți că odihna este esențială în această perioadă atât pentru tine cât și pentru copilul tău.
- Întărește legătura pe care o ai cu partenerul tău! Asigură-te că încă petreceți suficient timp împreună și vă întăriți relația. Astfel, atunci când se va naște, copilul va ajunge într-un cămin iubitor și armonios.
- Fă ceva ce-ți place! Asta poate să însemne să rezervi câteva ore bune pentru a le petrece doar alături de partener. Pe de altă parte, poate să fie ocazia ideală pentru a face ceva de una singură. Poți merge la film, la masaj, la o mică plimbare în parc, la cumpărături sau de ce nu, poți trage draperiile pentru a-ți continua somnul de frumusețe până la amiază.
- Eliberează-te de stres! În loc să lași frustrările să se adune în viața ta, găsește modalități să te eliberezi de acestea. Atunci când ceva te îngrijorează sau te neliniștește vorbește cu cei din jurul tău. Menține deschise liniile de comunicare cu cei care te înconjoară pentru a păstra armonia atât pe plan extern cât și intern.

În articolul

Sarcina și schimbările emoționale

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 20 aprilie 2024. Gemenii sunt sfătuiți să afle mai multe despre ei. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Un japonez stabilit în România arată cât de mult a plătit pentru un coş de cumpărături în ţara lui natală
a1.ro
Chefi la cuțite, 17 aprilie 2024. Situație neașteptată atunci când chefii au apărut în bucătărie. Irina Fodor a intervenit imediat
HelloTaste.ro
Gâteau St. Honoré. Rețetă de tort ecler cu caramel sărat
Catine
Zodii care au parte de experiențe memorabile pe 20 aprilie 2024. Vezi dacă te numeri printre ele
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Cât de frumoasă este fosta iubită a lui Ronald Gavril, pe care actualul iubit al Anamariei Prodan a „ţinut-o ascunsă”
MediCOOL
Remedii împotriva răului de mișcare. Cum îl poți trata
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Proprietățile medicinale ale ceaiului de păpădie. Efectele asupra sănătății organismului
HelloTaste
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
x