Sarmale secuieşti de Lazarea
Publicat pe 11.04.2012 la 17:09
Ingrediente:
500 g carne de porc tocată
500 g carne de vită tocată
300 g slănină afumată
ceapă roşie
orez
varză murată
un ciolan afumat de porc
sare
piper
boia
cimbru
Mod de preparare:
Slănina se toacă mărunt şi se pune la prăjit într-o cratiţă sau tigaie.
Ceapa se toacă mărunt şi se adaugă peste slănina care s-a topit un pic; se lasă la călit împreună. În prăjeala de slănină şi ceapă se adaugă toate condimentele şi se lasă să se topească în untura lasată de slănină.
Vasul se ia de pe foc şi se adaugă orezul şi puţină apă.
Se amestecă şi se lasă la răcit.
Dupa ce prăjeala cu orez s-a răcit se adaugă carnea tocată şi se omogenizează bine.
Foile de varză se pregătesc, tăindu-se cotorul şi se umplu cu compoziţia de carne, orez, ceapă şi slănină.
Pe fundul oalei se aşează în straturi şoriciul de la slănină, varză tocată şi sarmale.
Sarmalele se aşează în formă de floare lăsându-se un loc gol la mijloc unde se va pune ciolanul.
La final se adaugă puţină apă caldă şi se lasă la fiert timp de 3 ore.