Scapa de fibroame fara histerectomie!

Publicat pe 04.09.2010 la 18:29 Actualizat pe 05.09.2010 la 14:50

Histerectomia, cand este necesara?

Extirparea uterului (histerectomie) este cea mai radicala operatie ginecologica posibila. In pofida acestui lucru, 600000 de femei isi fac anual, in SUA, histerectomie. Doctorii o recomanda cu usurinta pentru a scapa de fibroame si multe femei, in necunostinta de cauza, sunt dispuse sa renunte la sansa de a mai avea copii de frica bolii. Dr Oz avertizeaza ca aceasta operatie ar trebui sa fie ultima solutie.
Avertisment Dr Oz! Histerectomia ar trebui sa se realizeze doar in cazul in care esti diagnosticata ca avand cancer uterin!
Riscurile unei astfel de operatii sunt semnificative - in 600 dintre cazuri pacienta nu iese de acolo in viata. Chiar daca esti printre norocoasele care supravietuiesc operatiei, poti sa descoperi mai tarziu ca te-ai pricopsit cu menopauza timpurie si depresie sau viata ta sexuala a devenit nesatisfacatoare.
Ce sunt fibroamele?
Fibroamele sunt tumori benigne, care schimba anatomia umana. Ele pot fi in interiorul uterului, in perete sau in exterior. Cele din perete, din muschi, pot deforma uterul si devin vizibile la exterior. Important! Nu te ucid, indiferent de dimensiunile pe care le au. Pot fi scoase pana la 87 de fibroame fara sa apelezi la chirurg.
Cum scap de fibrom: histerectomie, miomectomie sau altceva?
Aceasta a fost intrebarea care a adus-o pe Cara in studioul doctorului Oz. La 36 de ani, Cara fost diagnosticata cu fibrom uterin. Dimensiunile lui erau atat de mari incat uterul i se largise considerabil si in timpul sarcinii, arata ca si cum ar fi fost insarcinata cu doi copii, nu unul . Problemele au inceput cu adevarat dupa ce s-a nascut copilul. Incetul cu incetul, fibromul a crescut si a inceput sa apese puternic pe vezica. Cara era nevoita sa stea mai mult acasa, sau in locuri dotate cu grup sanitar, din cauza nevoii permanente de a merge la toaleta.
Intrebandu-si doctorul, Cara a aflat ca are doar doua optiuni : histerectomia sau miomectomia. In emisiunea lui Dr oZ insa, ea va descoperi ca nu trebuie sa recurga neaparat la histerectomie.
Cum poti trata fibroamele?
O prima solutie este miomectomia, in cazul in care ai un fibrom foarte mare si vrei sa iti pastrezi uterul ; totusi este cea mai dificila operatie in ginecologie. Intreaba-l pe ginecolog daca poti sa intervii cu un cateter in artere, oprind hranirea fibromului cu sange.
De asemenea, documenteaza-te in privinta unei interventii cu histerocopul. Acesta este un instrument, care, introdus prin vagin, te poate scapa de fibrom si sangerarile pe care le provoaca.
Daca fibromul tau nu este foarte mare,il poti trata cu ibuprofen (reduce sangerarea) si ceaiuri de plante.
Urmareste "Dr Oz", de luni pana vineri, ora 22.00, numai pe Euforia TV.
În articolul

Scapa de fibroame fara histerectomie!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x