Scopul secret al foliei cu bule de aer! Pentru ce a fost creată de fapt
Publicat pe 03.05.2016 la 16:24 Actualizat pe 03.05.2016 la 18:20
Cu toţii folosim celebra folie cu bule atunci când vrem să ambalăm un produs şi să îl transportăm în siguranţă,însă puţini dintre noi ştim de ce a fost creată iniţial.
Cu toţii folosim celebra folie cu bule atunci când vrem să ambalăm un produs şi să îl transportăm în siguranţă, însă puţini dintre noi ştim de ce a fost creată iniţial. Folia cu bule de aer a apărut pentru prima dată în anul 1957, când inginerul Alfred W. Fielding şi inventatorul elveţian Marc Chavannes au fabricat un plastic texturat, din două straturi cu bule de aer la mijloc, dorind să comercializeze folia drept izolaţie pentru case sau tapet pentru pereţi.
Clienţii nu au fost încântaţi de un asemenea produs şi inventatorii au schimbat macazul, transformând folia în perdea de duş. Au înregistrat însă un nou eşec.
Norocul le-a surâs când Frederick W. Bowers, membru al echipei de marketing a celor doi inventatori, a realizat că folia cu bule poate fi folosită ca ambalaj. Bubble Wrap a fost revoluţionar, atât ca produs, cât şi ca valoare oferită. A reuşit să reducă costurile de ambalare deoarece se folosea mai puţin material, se reduceau dimensiunea şi greutatea pachetului şi sumele pierdute de pe urma deteriorării produselor.