Simon Cowell: obraznic, nemilos si fara sentimente?

Publicat pe 07.09.2010 la 19:21 Actualizat pe 08.09.2010 la 08:10

simon cowell

Simon Cowell este probabil cel mai cunoscut vanator de talente din lume. A avut un cuvant important de zis in lansarea carierelor lui Carrie Underwood la “American Idol”, al vedetei de la “X Factor”, Leona Lewis si megastarul emisiunii “Britain’s Got Talent”, Susan Boyle. Simon a facut parte din juriul “American Idol” inca din primul sezon si este acum cunoscut in intreaga lume dupa faima pe care a atins-o show-ul TV.

Sfarsitul unei ere: plecarea de la American Idol

Dar dupa noua sezoane, Simon paraseste emisiunea care l-a consacrat pentru a produce si a juriza versiunea americana “The X Factor”. Oprah sta de vorba cu el despre aceasta decizie, dar si despre viata persoana si proiectele de viitor.

“Imi aduc aminte ca acum doi ani eram la auditii si m-am gandit ca aceasta este nivelul maxim la care putem ajunge. Mi-am promis intotdeauna ca voi pleca inainte sa fiu nevoit sa plec”, spune englezul.

Plecarea lui Simon a venit dupa ce ratingul emisiunii a inceput sa scada. El spune ca declinul s-a datorat mai multor factori, printre care si faptul ca Paula Abdul a parasit juriul. “Aveam echipa perfecta. Acum, show-ul este diferit”, spune el. “Paula este o supravietuitoare. Are instincte grozave, asa ca indifferent de motivul pentru care a ales sa nu se mai intoarca, sunt sigur ca va reveni in forta. Sunt absolute convins de asta”.

Imediat dupa ce a anuntat ca se retrage, intrebarea de pe buzele tuturor a fost “Cine ii va lua locul?”. Simon le-a recomandat producatorilor sa gaseasca pe cineva care are ochiul format, care sa nu fie doar un englez nepoliticos.

Rautatea gratuita, intruchiparea lui Simon Cowell?

Simon spune ca cel mai important lucru pe care l-a adus show-ului este abilitatea lui de a observa un viitor star, insa el este mult mai cunoscut pentru criticile lui fara masura. “Pur si simplu nu am cum sa ii iau in serios pe oamenii care vin la preselectii si canta oribil. Exista parti bune si rele totusi. Au fost foarte multe situatii in care am revazut show-ul, pentru ca juriul nu aude interviurile din culise. Iar cand auzi o poveste de genul ‘Pisica mea a murit acum cateva minute si eu cant in memoria ei’. Eu n-am de unde sa stiu asta si mereu regret faptul ca am fost atat de rau cu cineva care suferea.”, se confeseaza Simon.

In cele din urma insa, criticile dure ale lui Simon sunt menite sa ii ajute pe concurenti. La preselectii vin tineri ai caror parinti le-au spus ca sunt talentati, ca vor face o cariera in muzica, cand de fapt acestea sunt vorbe goale. Odata cu adevarul taios, Simon le ofera acestora sansa de a se concentra pe alt domeniu, in care pot avea succes.

Cine l-a convins sa renunte la burlacie?

In prezent, Simon Cowell are o relatie de lunga durata cu Mezhgan Hussainy, principalul make-up artist de la “American Idol”. La 50 de ani insa, el spune ca nu este sigur ca isi doreste copii. “Cand eram mai tanar, obisnuiam sa joc fotbal cu tatal meu. Daca as avea un copil la 70 de ani…. Asta ma ingrijoreaza un pic.”, spune Simon. “Daca un copil ar putea sa fie nascut direct la varsta de 5 ani, cred ca l-as indragi foarte tare atunci. Imi plac copiii atunci cand pot sa mearga, sa vorbeasca si sa inteleaga. Nu sunt sigur ca m-as descurca cu toata harmalaia si plansetele din primii ani. Dar intr-adevar imi plac copiii atunci cand pot sa vorbesc cu ei. Imi plac sincer”.

Simon spune ca starea lui de spirit s-a schimbat pe parcursul anului. “Am uneori stari deosebit de depresive. Ca sa ies din starile acestea, imi spun ‘Iei totul prea in serios, opreste-te!’ In acelasi timp, n-ar trebui niciodata sa porti un zambet fals pe fata. Cand te simti rau, te simti rau”, spune Simon.


Unul din lucrurile care il fascineaza pe Simon la relatia sa cu Mezhgan este faptul ca ea il intelege perfect. Stie cand s ail lase in pace si cand s ail tina strans de mana. Englezul recunoaste ca n-ar putea fi propriul sau partener de viata, deoarece este o fire prea dificila. Acesta este si unul din lucrurile care l-au atras la iubita sa, pentru ca nu s-a gandit niciodata ca cineva ar vrea sa locuiasca cu el.

Oprah ne-a dat ocazia de a cunoaste omul din spatele reflectoarelor, de a descoperi un om sincer, care contrar aparentelor, isi incurajeaza concurentii. Dincolo de rautatile si criticile de la TV, Simon Cowell este unul dintre oamenii speciali, care stiu sa recunoasca talentul si care a oferit oamenilor talentati sanse care le-au schimbat viata.

Urmareste Oprah de marti pana vineri, ora 23:00, pe Euforia TV!

Sursa foto: hepta.ro

În articolul

Simon Cowell: obraznic, nemilos si fara sentimente?

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 aprilie 2024. Peștii petrec timp cu persoana iubită. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
O rezervaţie de bujori unică în Europa se află în România. E situată pe cel mai înalt loc din lume la care această plantă s-a adaptat
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Tort cu ouă de ciocolată. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Umplutură de cozonac cu nucă și ciocolată. Rețeta și trucuri pentru un gust aparte
useit.ro
Ecusonul smart care își propune să înlocuiască smartphone-ul. Cum ar funcționa dispozitivul inedit Ai Pin
as.ro
Cât de mult seamănă fiica cea mare a lui Cristi Borcea cu milionarul român! Melissa Borcea se „scaldă” în lux la 20 de ani
MediCOOL
Nopțile nedormite ne fac să ne simțim mai bătrâni decât suntem
Spynews
Știrile Antena Stars. Oana Lis, încă un gest disperat pentru a face rost de bani. A scos la vânzare și crucea lui Viorel Lis. În ce stare este fostul primar
DeParinti
Ciclul de 90 de minute: cum îți poți adormi bebelușul ușor
MediCOOL
Alimentele sănătoase pe care le pot consuma veganii. Ce poți include în dietă
HelloTaste
Cum poți prepara un drob crocant. Iată ce trebuie să faci pentru o textură mai interesantă
x