Sofia Vicoveanca şi Cosmin Seleşi s-au alăturat campaniei “Ajut eu!”

Publicat pe 16.12.2019 la 13:13 Actualizat pe 16.12.2019 la 13:20

Cu fiecare zi care trece, noi poveşti incredibile de viaţă, dezvăluite în cadrul campaniei “Ajut eu!”, îşi recapătă strălucirea şi îşi regăsesc speranţa unui viitor mai bun.

Cu fiecare zi care trece, noi poveşti incredibile de viaţă, dezvăluite în cadrul campaniei “Ajut eu!”, îşi recapătă strălucirea şi îşi regăsesc speranţa unui viitor mai bun. S-a întâmplat şi în acest week-end, când în cadrul seriei zilnice “Ajut eu!”, de la 18:50, Sandra Stoicescu le-a dezvăluit telespectatorilor noi poveşti emoţionante.

Vineri, 13 decembrie, a fost rândul copiilor din Grădiniţa cu Program Normal Broscari, din localitatea Bâlteni, judeţul Olt să vadă cum dorinţele lor încep să prindă contur. Alături de învăţătoarea lor, doamna Mărioara, cei 13 copii cu vârste între 3 şi 6 ani au venit în platoul “Ajut eu!” şi au făcut un apel către generoşi – o grădiniţă renovată, în care să îşi poată desfăşura orele de clasă. Deşi e singură în toată clădirea veche de mai bine de 60 de ani, doamna Mărioara nu are timp să se plictisească, căci ea se ocupă de tot: face focul în fiecare dimineaţă, le dă să mănânce, îi însoţeşte la toaletă, afară, îi invaţă zilnic ceva nou şi tot singură se ocupă de materialele auxiliare necesare orelor. De tot 12 ani se străduieşte să ţină pasul cu tot ce e nou în educaţie şi să le ofere ea, împreună cu părinţii, ce nu le oferă sistemul. Pentru că cel mai greu le este iarna cu mersul la toaletă, departe, în curte, prin frig şi zăpadă, învăţătoarea şi-a înscris dorinţa pe site-ul campaniei.

Moş Crăciun a venit anul acesta mai devreme pentru copiii din Broscari, care au primit deja jucării, caiete, cărţi sau dulciuri în platoul “Ajut eu!”, iar şapte generoşi şi-au oferit deja ajutorul pentru renovări. Alături de doi domni care s-au oferit să ajute cu manopera pentru instalaţiile electrice şi sanitare, Cosmin Seleşi s-a înscris şi el ca voluntar la lucrările de modernizare. Cei care vor să îi ajute pe micuţi, o pot face în continuare pe site-ul campaniei, www.ajuteu.ro

Sâmbătă, 14 decembrie, Sandra le-a prezentat telespectatorilor patru fete de pus în ramă, dintr-un sătuc din Neamţ. Sunt toate la fel de frumoase şi de talentate şi la fel de norocoase că s-au născut într-o familie care le-a învăţat, de mici, că viaţa e un tablou colorat, din care n-au cum să lipsească toate nuanţele. Tragedia care le-a transformat sora în înger le-a învăţat pe Anastasia, Crina, Letiţia şi Nataşa să preţuiască fiecare clipă împreună şi să nu se plângă niciodată, dacă le lipseşte ceva. Venitul lunar al familiei, de 2400 de lei, nu le ajunge decât pentru strictul necesar. Pentru restul, cursurile de canto de exemplu, au trebuit să caute soluţii. Aşa că, dacă nu au bani să ajungă la mănăstirile din ţară, cânta cu plăcere şi în corul bisericii din sat. Sofia Vicoveanca s-a alăturat campaniei “Ajut eu!” şi a venit încărcată cu daruri în platoul Antena 1, în vreme ce generoşii care vor să le ajute în continuare pe micuţe o pot face pe site-ul campaniei.

Duminică, 15 decembrie, a fost rândul altor copile să spere la o viaţă mai bună. Este vorba de Cristina şi Ana, două tinere care au ajuns să se aibă doar una pe cealaltă. Ana, sora cea mare, are 35 de ani, dar diagnosticul de oligofrenie o ţine captivă în lumea copilăriei. Creierul ei este ca al unui copil de 5 ani, iar în urma tragediilor în care şi-au pierdut întâi tatăl şi apoi mama, răpusă de o luptă grea cu cancerul, Cristina, deşi soră mai mică, i-a devenit şi mamă, şi tatăl la doar 18 ani. La 25 de ani, Cristina poate să se uite în urmă asemeni unui om greu încercat de soartă, dar care a învins, cu o forţă de care nici ea nu se credea capabilă. A terminat o facultate, un master, a lucrat mereu şi nu şi-a abandonat sora nicio clipă. Cel mai greu le este cu locuinţa, pentru că trăiesc mereu cu grija că din cauza problemelor Anei de sănătate, ar putea fi oricând alungate de către proprietarii unde închiriază.

În fiecare an, în decembrie, când împodobesc amândoua bradul în care stau înghesuite toate visurile lor mari, neîmplinite, îşi imaginează cum ar fi dac-ar veni într-o zi şi la ele Moş Crăciun. Cum ar fi dacă ar avea si ele o casă doar a lor şi n-ar mai sta cu teama că ar putea fi evacuate în orice moment sau cum ar fi viaţa lor dacă ar mai avea-o şi pe mama alături. Fundaţia Mereu Aproape le-a asigurat deja chiria pentru şase luni, le-a oferit daruri de Crăciun şi prima lor ieşire la un concert împreună – la spectacolul susţinut de Ştefan Bănică la Sala Palatului. Cei care le pot oferi o mână de ajutor celor două surori o pot face însă pe site-ul campaniei, www.ajuteu.ro .

Campania “Ajut eu!” continuă, iar telespectatorii Antenei își pot pune o dorință sau pot împlini chiar ei o dorință pe ajuteu.ro. De asemenea, timp de 26 de zile, aceștia vor putea urmări cum zi de zi alte şi alte dorinţe vor prinde viaţă. În fiecare zi, de la ora 18:50, înainte de Observatorul orei 19, Sandra Stoicescu le va prezenta telespectatorilor unele dintre cele mai emoţionante dorinţe înscrise pe site-ul campaniei www.ajuteu.ro, pe care oameni generoşi le vor împlini.

În articolul

Sofia Vicoveanca şi Cosmin Seleşi s-au alăturat campaniei “Ajut eu!”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 26 aprilie 2024. Gemenii încep un proiect nou. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Vreme rea în cea mai mare parte a ţării, până vineri dimineaţă. La munte sunt anunţate ninsori şi vijelii
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
Carne de porc cu legume la cuptor, perfectă pentru masa de Paște
Catine
Zodii norocoase în ziua de 26 aprilie 2024. Trei nativi care vor avea parte de reușite
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Ce este un RMN, când este indicat și cum te pregătești pentru el
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
5 semne că adolescentul este dependent de telefon
MediCOOL
Obiceiuri sănătoase pentru a trăi mult. Cum îți pot crește durata de viață
HelloTaste
7 condimente pentru carnea de miel. Ce nu trebuie să-ți lipsească pentru o masă delicioasă
x