Şuberek
Publicat pe 23.04.2012 la 18:17
Aluat:
2 pahare apă
1 linguriţă sare
făină cât cuprinde
Umplutura:
1 kg şi jumătate carne tocată de pasăre
sare
pipe
cimbru
(condimentele după gust)
1 l de ulei pentru prăjit
Mod de preparare:
Aluatul:
Se amestecă ingredientele si se framanta un aluat mai tare dupa care se fac niste bile cu diametrul de aproximativ 6 cm; acestea se vor intinde cu vergeaua pana ajung la dimensiunea de aproximativ 20-25 cm.
Pe jumătatea de foaie se întinde cam o lingură de umplutură.
Această jumătate se acoperă cu cealaltă jumătate din foaie, se lipesc marginile prin presare cu degetele , după care se taie cu o forma specială sau chiar cu marginea unei farfurii.
În final, ele se prăesc la foc iute în ulei.
Se scot şi se servesc fierbinţi.